ΛΑΡΙΣΑ

Καταδικάστηκε ο Μπούτας και άλλοι δύο για τις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2013

καταδικάστηκε-ο-μπούτας-και-άλλοι-δύο-509865

Με εξάμηνη ποινή φυλάκισης με αναστολή καταδικάστηκαν πρωτόδικα τη Δευτέρα από δικαστήριο της Λάρισας, τρεις αγρότες που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του μπλόκου της Νίκαιας το 2013.

Πρόκειται για τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζο Μαρούδα, τον συνάδελφό του από την Καρδίτσα Βαγγέλη Μπούτα, καθώς και τον αγροτοσυνδικαλιστή Θωμά Πάσχο.

Οι τρεις αγρότες καταδικάστηκαν για το αδίκημα της συναυτουργίας για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Σχολιάζοντας την απόφαση της δικαιοσύνης στο onlarissa.gr, ο κ. Μαρούδας τόνισε πως «δεν μπορεί να ποινικοποιείται η συνδικαλιστική δράση, ιδιαίτερα όταν είναι κατακτημένο δικαίωμα ο συνδικαλισμός. Δεν πρόκειται να μας φοβίσει αυτή η απόφαση, θα συνεχίσουμε δυναμώνοντας την οργάνωση του αγροτικού κινήματος ώστε να είμαστε πιο έτοιμοι για τις επόμενες μάχες που έχουμε μπροστά μας, απέναντι στους αντιπάλους μας που είναι οι κυβερνήσεις, η Ε.Ε. και όσοι στηρίζουν αυτές τις πολιτικές».

Υπενθυμίζεται πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη αντίστοιχη δικαστική διαδικασία για τις περυσινές κινητοποιήσεις τόσο για αγρότες που διαδραμάτισαν ηγετικό ρόλο στο μπλόκο της Νίκαιας, όσο και των Τεμπών.

Πηγή: onlarissa

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου