ΛΑΡΙΣΑ

Γιατρός συνέβαλε στην αφαίρεση του εμβρύου που βρέθηκε νεκρό

γιατρός-συνέβαλε-στην-αφαίρεση-του-εμ-533071

Ενδομήτριος είναι ο θάνατος τελικά του εμβρύου το οποίο βρέθηκε τυλιγμένο σε σακούλα στη μονάδα διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών του ΦΟΔΣΑ Ν. Λάρισας. Αυτό δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα της διαδικασίας νεκροψίας-νεκροτομής που πραγματοποιήθηκε σήμερα από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας, ωστόσο θα πρέπει να προκύψουν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να φανεί αν χρησιμοποιήθηκαν ειδικές ουσίες για να προχωρήσει διαδικασία έκτρωσης, εφόσον υφίσταται κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι κακώσεις που φέρει το έμβρυο είναι μεταθανάτιες, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, τα οποία όμως την ίδια στιγμή «φωτογραφίζουν» και ιατρική παρέμβαση καθώς εντοπίζονται στοιχεία επιστημονικού χειρισμού, κάτι που δημιουργεί περαιτέρω υποψίες.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δείχνουν ότι η κύηση βρισκόταν περίπου στον πέμπτο μήνα, κάτι που σημαίνει ότι απαγορεύεται, εκτός αν υφίστανται σοβαροί παθολογικοί λόγοι και κίνδυνος της μητέρας για απώλεια της ζωής της, να προχωρήσει η διαδικασία έκτρωσης. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το έμβρυο βρέθηκε τυλιγμένο σε σακούλα το ενδεχόμενο να προκύπτουν ποινικές ευθύνες παραμένει ανοιχτό, αφού είναι άξιο απορίας, αν υπήρχε ιατρικός λόγος διακοπής της κύησης, γιατί δεν επιλέχθηκε η νόμιμη και επιστημονική οδός.

(thessaliatv.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου