ΛΑΡΙΣΑ

Ενας 18χρονος ο διαρρήκτης λεωφορείων του ΚΤΕΛ

ενας-18χρονος-ο-διαρρήκτης-λεωφορείων-τ-554962

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, επτά συνολικά περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών από σταθμευμένα λεωφορεία που τελέστηκαν κατά τον τρέχοντα μήνα στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Συνελήφθη ως δράστης, χθες το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, ένας 18χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατελήφθη να επιβαίνει σε ποδήλατο, ιδιοκτησίας 54χρονου ημεδαπού, το οποίο, όπως εξακριβώθηκε, είχε αφαιρέσει προχθές (21-02-2017) το απόγευμα στον Τύρναβο.

Το ποδήλατο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο, ενώ στην κατοχή του 18χρονου βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν ένα έγγραφο ταχογράφου Δ.Χ. φορτηγού αυτοκινήτου, τρεις φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (usb) και ένα κινητό τηλέφωνο.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι ο δράστης, από κοινού με άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του, κατά το χρονικό διάστημα από 02-02-2017 έως 20-02-2017 στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, διέπραξαν συνολικά επτά κλοπές – διαρρήξεις σε σταθμευμένα Δ.Χ. λεωφορεία, από τις οποίες οι πέντε τετελεσμένες και οι άλλες δύο σε απόπειρα.

Μάλιστα, οι δύο συνεργοί, εφαρμόζοντας την ίδια μεθοδολογία και συγκεκριμένα παραβιάζοντας το χώρο των αποσκευών των λεωφορείων και εισερχόμενοι στον κύριο εσωτερικό χώρο τους, αφαίρεσαν το συνολικό εκτιμώμενο χρηματικό ποσό των 410 ευρώ, προσωπικά αντικείμενα και συσκευές, απροσδιόριστης μέχρι στιγμής χρηματικής αξίας, καθώς και έγγραφα των ιδιοκτητών των οχημάτων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου