ΛΑΡΙΣΑ

Ίδρυση Γαλακτοκομικής Σχολής στην Ελασσόνα

ίδρυση-γαλακτοκομικής-σχολής-στην-ελ-562916

Η ίδρυση γαλακτοκομικής σχολής στην Ελασσόνα , είναι γεγονός, μετά από επαφές του δημάρχου Ελασσόνας στα αρμόδια υπουργεία, με τους υφυπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης βασίλη Κόκκαλη και Γιάννη Τσιρώνη, παρουσία και του καθηγητή Βιοχημείας Δημήτρη Κουρέτα (φωτο). Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφερει στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο δήμαρχος Νίκος Ευαγγέλου:

“Μετά από πολλές συναντήσεις, επαφές και πίεση, σήμερα άναψε το “πράσινο φως” για την δημιουργία Γαλακτοκομικής Σχολής στην Ελασσόνα. Η πρώτη κτηνοτροφική επαρχία της χώρας, το αξίζει και το δικαιούται. Κινούμαστε συντεταγμένα και με σχέδιο προς αυτή την κατεύθυνση, δίνοντας όραμα στον τόπο μας. Ευχαριστώ τον συντοπίτη Υφυπουργό Βασίλη Κόκκαλη και τον φίλο υπουργό Γιάννη Τσιρώνη για το ενδιαφέρον και την βοήθειά τους. Ευχαριστώ τον φίλο καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα για ολόκληρη την τεχνική υποστήριξη. Ο δρόμος είναι μακρύς, όμως θα τον διανύσουμε με υπομονή, επιμονή και προγραμματισμό. Τα μεγάλα έργα είναι αυτά που θα δώσουν την αναγκαία ώθηση στην τοπική οικονομία και θα κρατήσουν τους νέους μας στα πάτρια εδάφη. Συνεχίζουμε.”

Το δελτίο τύπου του Λαρισαίου υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη:

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ελασσόνας, Νίκο Ευαγγέλου, είχαν χθες Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης και ο Υφυπουργός, Βασίλης Κόκκαλης, σχετικά με την δημιουργία Γαλακτοκομικής Σχολής στην περιοχή.
Στην συνάντηση υπήρξε συναντίληψη για την αναγκαιότητα λειτουργίας Γαλακτοκομικής Σχολής στην Ελασσόνα, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το υψηλό κτηνοτροφικό δυναμικό της περιοχής, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να υπάρξει κατάρτιση στο αντικείμενο και παράλληλα να δοθούν κίνητρα για ανάπτυξη στην έρευνα και την καινοτομία, σε ένα προϊόν που έχει παράδοση στην ευρύτερη περιοχή. Για το σκοπό αυτό, ο Δήμαρχος Ελασσόνας υποσχέθηκε να αποστείλει σύντομα μελέτη βιωσιμότητας με τα κατασκευαστικά και λειτουργικά έξοδα της σχολής.

Πηγή: ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου