ΛΑΡΙΣΑ

Επί ποδός οι αγρότες, ξεκινούν οι κινητοποιήσεις στα μπλόκα

επί-ποδός-οι-αγρότες-ξεκινούν-οι-κινητ-589458

Πρόσκληση προς τους αγρότες της Λάρισας αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλίας για να στηθεί το κεντρικό μπλόκο στη Νίκαια, απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων.

Σύμφωνα με το κάλεσμα της Επιτροπής, την Πέμπτη τα τρακτέρ θα κατευθυνθούν στον κόμβο της Νίκαιας στην εθνική οδό, με την προσυγκέντρωση των Λαρισαίων αγροτών να έχει προγραμματιστεί για τις 12:00, στις διασταυρώσεις Γαλλήνης και Αγίων Αναργύρων.

Επίσης, οι αγρότες από τα Φάρσαλα της Λάρισας δίνουν ραντεβού στη διασταύρωση στο Βασιλί, από όπου θα ξεκινήσουν για να κατευθυνθούν στον κόμβο της Νίκαιας.

Για λιγότερo από μία ώρα έκλεισε το μεσημέρι της Τετάρτης η ΕΟ Σερρών-Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Λευκώνα, αφού ο όγκος των τρακτέρ που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο, δυσκόλευε την κίνηση των οχημάτων και έτσι οι αστυνομικές δυνάμεις, τα κατηύθυναν σε παρακαμπτήριους δρόμους, προκειμένου να διευκολύνουν την κατάσταση.

Οι αστυνομικοί βρέθηκαν στην περιοχή, όχι για να αποτρέψουν τους αγρότες να κατευθυνθούν με τα τρακτέρ τους στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αλλά να διευκολύνουν τους οδηγούς στην κίνησή τους, μέσω περιφερειακών δρόμων και δίνοντας έτσι το χρόνο στους αγρότες να παρατάξουν στην άκρη του οδοστρώματος τα τρακτέρ.

Τι απαντά ο υπουργός

«Είναι προβληματικό το γεγονός ότι δεν υπάρχει ενιαία αντίληψη στο αγροτικό κίνημα και για αυτό είμαστε σε συνεχή διάλογο με τους αγρότες» δήλωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, στην ΕΡΤ1, προσθέτοντας ότι «στους τομείς που για δεκαετίες χωλαίναμε, καταφέρνουμε και βελτιώνουμε τα πράγματα.

«Στόχος μας είναι να αποζημιώσουμε το χιονιά σε λιγότερο από 6 μήνες, όταν πέρσι οι αποζημιώσεις δόθηκαν στο 7μηνο, ενώ παλαιότερα περνούσε ολόκληρος χρόνος. Εμείς πιστεύουμε ότι ο ΕΛΓΑ πρέπει να είναι πλάι στον αγρότη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου