ΛΑΡΙΣΑ

Ο αγιασμός των υδάτων στη Λάρισα

ο-αγιασμός-των-υδάτων-στη-λάρισα-608377

Παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας αλλά και πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε η δοξολογία των Θεοφανείων αλλά και ο αγιασμός των υδάτων στη Λάρισα.

Η τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού έγινε από τη Γέφυρα του Πηνειού, από τον Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο και παρά το τσουχτερό κρύο, οι τολμηροί που βούτηξαν στα παγωμένα νερά του ποταμού ήταν τρεις. Τον Σταυρό έπιασε ο Κωνσταντίνος Θανασιάς, από την Παλαιοκαρυά Πύλης Τρικάλων, ο οποίος εργάζεται στην 110 Π.Μ. Ο κολυμβητής που αψηφώντας το κρύο έπεσε στα αγιασμένα νερά, βαθιά συγκινημένος, ευχήθηκε ο Θεός να δώσει φώτιση στον κόσμο, “να είμαστε καλά και με τη βοήθεια του θεού όλα θα πάνε καλά” είπε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε πως ήταν η πρώτη φορά που βουτούσε.
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος δήλωσε: “Ήρθαμε στο ποτάμι για τη μεγάλη γιορτή των Θεοφανείων, για να τραφούμε πνευματικά, να Μας ευλογήσει ο θεός”. Στην τελετή μεταξύ άλλων παρευρέθησαν, o Υφυπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλης, οι βουλευτές Ν. Παπαδόπουλος, Μ. Χαρακόπουλος, Χρ. Κέλλας και Κ. Μπαργιώτας, ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης, ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Καλομπατσιος ο οποίος εκπροσώπησε τον περιφερειάρχη, ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Χρ. Χριστοδούλου, ο Διοικητής 1ης Στρατιάς Ηλ. Λεονταρης, ο διοικητής ΠΥΛ Γιάννης Ράπτης, ο διοικητής 8ης ΕΜΑΚ Λάμπρος Κίτσιος, Ο διευθυντής αστυνομίας Λάρισας Δ. Γατσουνιας, ο διευθύνων σύμβουλος της “Ε” Γ. Μιχαλόπουλος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι σύμβουλοι.

Μετά την τελετή των υδάτων ακολούθησε κοπή πίτας στο θέατρο ΟΥΗΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου