ΛΑΡΙΣΑ

Ταξί για ΑμΕΑ στη Λάρισα

ταξί-για-αμεα-στη-λάρισα-609653

Δικαίωμα στη μετακίνηση για δεκάδες Λαρισαίους με κινητικά προβλήματα προσφέρει το υπερσύχρονο ΤΑΞΙ για ΑμΕΑ που εδώ και 3 περίπου χρόνια κυκλοφορεί στους δρόμους της Λάρισας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το ειδικό όχημα του Συνεταιρισμού Ιδιοκτητών Ταξί «Η Μεταμόρφωση», από τις δύο κλήσεις την εβδομάδα που λάμβανε κατά τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του, σήμερα ξεπερνά τις 5 κλήσεις την ημέρα, διευκολύνοντας τις καθημερινές μετακινήσεις ατόμων σε αμαξίδιο, εντός πόλης αλλά και εκτός νομού. Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ταξί Νίκος Πιπερίδης, η συγκεκριμένη υπηρεσία, όπως και άλλες που αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία εντός του 2017, εντάσσονται στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπηρεσιών μετακίνησης που προσφέρει ο συνεταιρισμός ταξί «Η Μεταμόρφωση».
Πρόκειται για ένα βαν με έξι σταθερές θέσεις και τρεις θέσεις για αμαξίδιο καθώς και ράμπα για την επιβίβαση και αποβίβαση των πελατών. Για τη μίσθωσή του, οι ενδιαφερόμενοι καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο του συνεταιρισμού (2410661414 & 18300), προκειμένου να κλείσουν ραντεβού, τουλάχιστον 2 ώρες πριν την ώρα που επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν. Στη συνέχεια ενημερώνεται ο οδηγός, ο οποίος μεταβαίνει στο σημείο του ραντεβού προκειμένου να παραλάβει τον επιβάτη. Το όχημα διαθέτει και αμαξίδιο, σε περίπτωση που ο επιβάτης δεν διαθέτει δικό του.
Όπως σημειώνει ο κ. Πιπερίδης, η μέχρι σήμερα ανταπόκριση του κόσμου στην υπηρεσία υπήρξε πραγματικά εντυπωσιακή. «Ειλικρινά αισθανόμαστε δικαιωμένοι από την επιλογή μας να προσφέρουμε, έστω αυτή την ελάχιστη διευκόλυνση σε συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα. Συνήθως ξέρετε, νοούμε τους ανθρώπους σε αμαξίδιο ως ασθενείς, κάτι που προφανώς είναι λάθος. Το συνειδητοποιήσαμε άλλωστε και μέσα από την υπηρεσία καθώς οι κλήσεις που λαμβάνουμε αφορούν καθημερινές μετακινήσεις τους, όπως μια βόλτα για καφέ, μια επίσκεψη σε φιλικό σπίτι ή σε κάποιον γάμο κ.ά. Συγκεκριμένα υπήρξαν περιπτώσεις ηλικιωμένων που δίχως το ταξί δεν θα μπορούσαν να παρευρεθούν στη βάφτιση των εγγονιών τους εκτός Λάρισας, αλλά και περιπτώσεις νέων ανθρώπων με κινητικά προβλήματα που μέσω της υπηρεσίας μπορούν να βγουν και να διασκεδάσουν».

Η ΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Το συγκεκριμένο όχημα έχει ένα αρκετά υψηλό κόστος συντήρησης και λειτουργίας, οπότε η χρέωση εξαρτάται από την απόσταση που θα διανύσει. Για μετακινήσεις εκτός πόλης η τιμή είναι περίπου ίδια ή και ελαφρώς χαμηλότερη από την ισχύουσα για τα συμβατικά ταξί. Εντός πόλης διαμορφώνεται ανάλογα με τη χρήση. Δηλαδή όσο περισσότερο το χρησιμοποιεί κάποιος τόσο πιο μειωμένη είναι. «Γενικότερα προσπαθούμε για το καλύτερο, εξυπηρετώντας τον κόσμο που θα μας καλέσει, σε κάθε περίπτωση», καταλήγει ο κ. Πιπερίδης.

eleftheria.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου