ΛΑΡΙΣΑ

Στη νέα δομή φιλοξενείας προσφύγων στον Κουτσόχερο Λάρισας ο αν. Υπ. Εθνικής Αμυνας

στη-νέα-δομή-φιλοξενείας-προσφύγων-στ-646342

Τον καταυλισμό των προσφύγων στο Κουτσόχερο εγκαινίασε σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας. Ο καταυλισμός έγινε με την οικονομική βοήθεια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με την προϋπόθεση να φιλοξενηθούν αποκλειστικά Σύροι πρόσφυγες με τις οικογένειές τους.

«Εδώ στο Κουτσόχερο, περνάμε σε μια δεύτερη φάση διαχείρισης του προσφυγικού, η οποία έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά. Το ένα είναι η ανασυγκρότηση των υπαρχουσών δομών και η μείωση των πολλών δομών. Και το δεύτερο είναι η φιλοξενία σε σπίτια και καταλύματα» δήώσε ο κ. Βίτσας.

Σε σχέση με τον ρόλο της ΕΕ και την ανάγκη να υπάρχει υλοποίηση των συμφωνηθέντων σχετικά με τον καταμερισμό των προσφύγων, ο κ. Βίτσας τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν ζητάμε κάτι περισσότερο από αυτά που έχουν συμφωνηθεί. Και αυτά είναι ένας καταμερισμός των προσφυγικών ροών, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να βρουν τις καταλληλότερες συνθήκες».

Επίσης, επανέλαβε την θέση της κυβέρνησης πως «η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει αποθήκη ψυχών», επιμένοντας πως πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση από την μεριά της ΕΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου