ΛΑΡΙΣΑ

230 πρόσφυγες θα εγκατασταθούν σήμερα στον Κουτσόχερο Λάρισας

230-πρόσφυγες-θα-εγκατασταθούν-σήμερα-στ-648048

Μπορεί την ερχόμενη Τετάρτη ο αναπληρωτής Υπουργός, Δημήτρης Βίτσας, να εγκαινιάζει το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου» στην περιοχή Κουτσόχερου-Μάνδρας Λάρισας, ωστόσο σήμερα Τρίτη αναμένονται να καταφθάσουν οι πρώτοι φιλοξενούμενοι Σύροι πρόσφυγες, σύμφωνα με πληροφορίες της «Θ.Τ.».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για 230 περίπου Σύρους που βρίσκονται στην περιοχή του Χέρσου Κιλκίς το τελευταίο χρονικό διάστημα, με τον Στρατό και την Αστυνομία να βρίσκονται επί ποδός για τη μεταφορά τους και την ομαλή εγκατάστασή τους στον χώρο του πρώην στρατοπέδου. Έτσι, ο Δημήτρης Βίτσας αναμένεται να εγκαινιάσει τις νέες εγκαταστάσεις με τους πρώτους φιλοξενούμενους να βρίσκονται ήδη εντός του χώρου του πρώην στρατοπέδου, ενώ σύμφωνα και με τις πρόσφατες δηλώσεις του κου Βίτσα, αναμένεται συνολικά ν φιλοξενηθούν περίπου 1500 άτομα στη συγκεκριμένη δομή.

Από εκεί και πέρα βέβαια ανοίγουν και άλλα θέματα, που έχουν να κάνουν τόσο με την ένταξη των παιδιών στο εκπαιδευτικό σύστημα, ενώ και η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να είναι σε ετοιμότητα, ώστε να αναλάβουν καθήκοντα και οι συμβασιούχοι που προσλήφθηκαν για τη συγκεκριμένη δομή.

(thessaliatv)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου