ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Συλλαλητήριο κατά της επίσκεψης Ομπάμα

λάρισα-συλλαλητήριο-κατά-της-επίσκεψ-657029

Σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Τρίτη 15 Νοεμβρίου και ώρα 6.00 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας καλεί η «Πρωτοβουλία ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα».

Αναλυτικά, επισημαίνονται τα εξής:

«Μια νέα μεγάλη πρόκληση για το λαό και τη νεολαία αποτελεί η επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα, στις 15 Νοέμβρη και η προετοιμασία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να τον υποδεχτεί με ανοιχτές αγκαλιές. Πρόκληση που αφορά τόσο το ουσιαστικό περιεχόμενο της επίσκεψης όσο και την επιλογή του γιορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για την πραγματοποίησή της.

Σε μια περίοδο που σφαγιάζονται οι λαοί σε μια σειρά χώρες στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, που οδηγούνται στη μαζική προσφυγιά και μετανάστευση, που Η.Π.Α. και Ε.Ε. ηγούνται αυτών των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, η επίσκεψη γίνεται διπλά προκλητική. Γιατί ταυτόχρονα στηρίζει την αντιμεταναστευτική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και εμμένει τόσο αυτοτελώς όσο και μέσω ΔΝΤ στην αντιλαϊκή-αντεργατική επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ,ΔΝΤ και κεφαλαίου στον κόσμο της δουλειάς.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει για άλλη μια φορά να δείξει την υποταγή της στο καθεστώς της εξάρτησης και πατώντας πάνω στο «ανήκουμε στη Δύση», θέλει να πείσει τον λαό ότι η μόνη διέξοδος είναι να κατεβάσουμε τα κεφάλια μας και να περιμένουμε για κανένα ψίχουλο από τους «φίλους» μας τους ιμπεριαλιστές. Όπως και οι προκάτοχοί της έχει τεθεί φανερά υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου και εναντίον του λαού.

Αυτό που δεν λένε, είναι ότι ο Ομπάμα έρχεται για να υποστηρίξει τα συμφέροντα των αμερικάνικων επιχειρήσεων και τραπεζών, που ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των αμερικάνικων εκλογών, θα συνεχίσουν την πολιτική της σφαγής ολόκληρων λαών, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των πολέμων. Τα ίδια συμφέροντα που διαλύουν χώρες αλλού είναι που επιδιώκουν την εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών εδώ.

Πρέπει να βγούμε όλοι στον δρόμο και να διαδηλώσουμε ενάντια στον Ομπάμα και τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, ενάντια στο καθεστώς της εξάρτησης και τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενάντια στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας στον δρόμο και να απαιτήσουμε να φύγουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις του θανάτου και να σταματήσει ο τόπος μας να γίνεται ορμητήριο φονιάδων. Να θυμηθούμε τους αγώνες του λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο το ’73: όπως τότε εξέφραζαν τα αντιιμπεριαλιστικά τους αισθήματα με το «ΕΞΩ αι ΗΠΑ», σήμερα να φωνάξουμε στους δρόμους «ΕΞΩ ο ΟΜΠΑΜΑ και οι ΦΟΝΙΑΔΕΣ των ΛΑΩΝ»!

Καλούμε συλλόγους, συλλογικότητες, συνδικάτα να εκφράσουμε από κοινού, στο συλλαλητήριο της Τρίτης, την εναντίωσή μας στην έλευση Ομπάμα στην Ελλάδα. Καλούμε τους εργαζόμενους και ανέργους της Λάρισας να πλαισιώσουν τις διαδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου το ΄73».

larissanet.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου