ΛΑΡΙΣΑ

Kαμπάνα σε Λαρισαίο που έσερνε σκυλί με το αυτοκίνητο στο Μακρυχώρι

kαμπάνα-σε-λαρισαίο-που-έσερνε-σκυλί-με-685236

Ποινή φυλάκισης 1,5 χρόνο με αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ επέβαλε το δικαστήριο στον άνδρα που τον Ιούλιο του 2015 είχε δέσει από την ουρά στο αγροτικό του ένα σκυλί στο Μακρυχώρι του Δήμου Τεμπών και το έσυρε σε μεγάλη απόσταση με αποτέλεσμα το ζώο να πεθάνει λίγες ώρες αργότερα. Τότε, μάρτυρες είχαν καταγγείλει το περιστατικό στις φιλοζωικές ενώσεις «δίνοντας» και το όνομα του καταδικασθέντα.

Οι αστυνομικοί που βρήκαν τον δράστη στο σπίτι του, τον συνέλαβαν όταν παραδέχτηκε ότι το είχε κάνει ο ίδιος. Τότε του είχε επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ. Σήμερα η υπόθεση έφτασε στη δικαστική αίθουσα, με τον κατηγορούμενο να υποστηρίζει ότι το σκυλί, το οποίο φρόντιζε ένας γείτονας, επιτέθηκε στην κόρη του, ήταν άγριο και επικίνδυνο και για το λόγο αυτό το χτύπησε. Το έδεσε, όπως είπε, επειδή είχε ήδη πεθάνει και ήταν γεμάτο αίματα.

Ωστόσο, το φωτογραφικό υλικό που παρουσίασαν οι φιλόζωοι ( η κα Αλεξάνδρα Μουστάκα των Αδέσποτων Εθελοντών) αλλά και η κατάθεση του κτηνιάτρου που παρέλαβε το σκυλάκι ζωντανό, αλλά ετοιμοθάνατο, με εγκαύματα και όχι χτυπημένο, αποδείκνυαν ότι τα πράγματα δεν έγιναν όπως τα περιέγραψε ο δράστης. Η έδρα του δικαστηρίου τον καταδίκασε και οι φιλόζωοι που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο δκιαστικό μέγαρο δήλωσαν δικαιωμένοι και ικανοποιημένοι από την απόφαση.

ert.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου