ΛΑΡΙΣΑ

Μαζική τροφική δηλητηρίαση σε μνημόσυνο

μαζική-τροφική-δηλητηρίαση-σε-μνημόσ-706522

Δεκάδες περιστατικά με τροφική δηλητηρίαση σημειώθηκαν από το βράδυ της περασμένης Κυριακής στην Κάτω Σωτηρίτσα Λάρισας.

Όλα συνέβησαν όταν το μνημόσυνο τελέσθηκε στην εκκλησία της περιοχής και στη συνέχεια όλοι οι χωριανοί πήγαν σε μαγαζί για πιουν το καφέ και να μοιράσουν τα κόλλυβα.

Από το βράδυ της περασμένης Κυριακής άρχισαν τα συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε δεκάδες κατοίκους της περιοχής. Μάλιστα τουλάχιστον 10 περιστατικά αντιμετωπίστηκαν αρχικά στο Κ.Υ Αγιάς και στην συνέχεια στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας έως και αυτή την ώρα με κάποια από αυτά να μην έχουν πάρει ακόμη εξιτήριο

Όμως σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, αρκετοί ήταν και αυτοί που παρέμειναν στο σπίτι παίρνοντας φαρμακευτική αγωγή. Μάλιστα αρκετοί κάτοικοι πήγαν στα δύο φαρμακεία της περιοχής για να ζητήσουν αντιπυρετικά καθώς η δηλητηρίαση συνοδευόταν από πυρετό.

Τουλάχιστον δύο μικρά παιδιά αντιμετώπισαν τα συμπτώματα με πυρετό, ο οποίος μάλιστα είναι και αρκετά επίμονος. Το λάθος της μητέρας ήταν να πάει τρόφιμα στο σπίτι από το μνημόσυνο, τα οποία και τα μικρά παιδιά κατανάλωσαν.

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου