ΛΑΡΙΣΑ

Εκαψαν μοτοσυκλέτα και έκλεβαν εξατμίσεις δικύκλων και τις πουλούσαν

εκαψαν-μοτοσυκλέτα-και-έκλεβαν-εξατμ-712129

Μία περίπτωση εμπρησμού δίκυκλης μοτοσικλέτας και δύο περιπτώσεις κλοπής εξατμίσεων μοτοσικλετών που διαπράχθηκαν στη Λάρισα, εξιχνιάσθηκαν, έπειτα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών, ηλικίας 19, 35 και 29 ετών, για τα αδικήματα της κλοπής και του εμπρησμού, καθώς και σε βάρος άλλων δύο ημεδαπών, ηλικίας 23 και 19 ετών, για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, οι τρεις ημεδαποί, κατά τις νυχτερινές ώρες 9 προς 10 Ιουνίου στη Λάρισα αφαίρεσαν από σταθμευμένη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας 30χρονου ημεδαπού, ένα ζεύγος εξατμίσεων.

Ακολούθως, το ίδιο χρονικό διάστημα, μετέβησαν σε πυλωτή πολυκατοικίας στη Λάρισα και αφαίρεσαν από σταθμευμένη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας 28χρονου ημεδαπού, την εξάτμισή της.

Στη συνέχεια, έθεσαν πυρκαγιά στη μοτοσικλέτα, με αποτέλεσμα την ολική καταστροφή της, αλλά και την πρόκληση φθορών σε παρακείμενο φουσκωτό σκάφος και στις εγκαταστάσεις της πολυκατοικίας (τοιχώματα και μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας).

Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι τρεις ημεδαποί παρέδωσαν τις εξατμίσεις στους άλλους δύο ημεδαπούς, οι οποίοι επιχείρησαν να τις πουλήσουν μέσω ηλεκτρονικής αγγελίας στο διαδίκτυο.

Όλες οι αφαιρεθείσες εξατμίσεις βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου