ΛΑΡΙΣΑ

Εκοψαν κλήση σε αυτοκίνητο του Δήμου Λάρισας

εκοψαν-κλήση-σε-αυτοκίνητο-του-δήμου-λ-787882

Το οξύ πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης Λαρισαίων που δεν δείχνουν την απαραίτητη ευαισθησία και με διάφορα προσχήματα σταθμεύουν ακόμη και σε θέσεις Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), αναδεικνύει η κλήση που δόθηκε από τη Δημοτική Αστυνομία, σε δημοτικό υπάλληλο που στάθμευσε υπηρεσιακό αυτοκίνητο σε θέση ΑμεΑ.

Μόνο σε ένα χρόνο η Δημοτική Αστυνομία έχει βεβαιώσει περί τις 1.500 (!) παραβάσεις για παράνομη στάθμευση σε αντίστοιχες θέσεις ενώ το ίδιο διάστημα οι συνολικές παραβάσεις (πεζόδρομοι, ράμπες κ.λπ.) που βεβαιώθηκαν, επίσης από τη Δημοτική Αστυνομία, ξεπερνούν τις 14.000 χωρίς να υπολογισθούν οι κλήσεις που βεβαιώνουν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας.

Η συγκεκριμένη παράβαση βεβαιώθηκε στις 11 το πρωί, την περασμένη Δευτέρα, όταν δημοτικός υπάλληλος στάθμευσε προσωρινά στην οδό Παναγούλη, αυτοκίνητο της Υπηρεσίας στην οποία εργάζεται, προκειμένου – όπως εκτιμάται – να εκτελέσει εντολή της Υπηρεσίας του.

Αστυνομικοί της Δημοτικής Αστυνομίας, περιπολώντας, εντόπισαν το παράνομα σταθμευμένο αυτοκίνητο και σε αυτές τις περιπτώσεις, το χρηματικό πρόστιμο της παράνομης στάθμευσης σε θέση ΑμεΑ ανέρχεται σε 200 ευρώ. Με τη διαφορά ότι στα Δημοσίας Χρήσεως αυτοκίνητα δεν αφαιρούνται οι πινακίδες κυκλοφορίας, όπως συμβαίνει με τα Ι.Χ. αυτοκίνητα πολιτών.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη που σημειώνει στην «Ε» πως «η παράβαση θα καταλογισθεί στον Δήμο, δεν θα υπάρξει καμία διάκριση, το πρόστιμο θα πληρωθεί “κανονικά και με το νόμο”. Δεν είμαστε διαφορετικοί από τους υπόλοιπους συμπολίτες, δεν μπορεί να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, ειδικά απέναντι σε Ατομα με Αναπηρίες».

Απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στους συμπολίτες «να επιδεικνύουν την απαραίτητη ευαισθησία στις περιπτώσεις πολιτών όπως τα άτομα με ειδικές ανάγκες», ο δήμαρχος καλεί άλλη μια φορά τους Λαρισαίους να τηρούν γενικότερα τους κανόνες. Ο κ. Καλογιάννης έδωσε «ρητή εντολή» να καταλογισθεί το πρόστιμο, εξέλιξη που σημαίνει ότι το πιθανότερο είναι πως θα κληθεί να το πληρώσει από την τσέπη του, ο δημοτικός υπάλληλος.

Να σημειωθεί πως αυτές τις ημέρες ολοκληρώνονται και οι διαγραμμίσεις στις 35 θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ στο κέντρο της πόλης προκειμένου να καταρριφθούν και οι ισχυρισμοί οδηγών, ενίοτε βάσιμοι, πως «δεν διέκριναν» ότι πρόκειται για ειδικές θέσεις στάθμευσης.

Ωστόσο τα στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας επιβεβαιώνουν ότι οι οδηγοί προσχηματικά επικαλούνται διάφορους λόγους, με απώτερο σκοπό να «σβήσουν» τις παραβάσεις (κλήσεις) αφού η «κοινή πρακτική», θέλει αρκετούς οδηγούς να σταθμεύσουν σε θέσεις ΑμεΑ προκειμένου να εξυπηρετηθούν – έστω πρόσκαιρα – «αδιαφορώντας» στην πραγματικότητα για το πρόβλημα που δημιουργούν σε ανήμπορους συμπολίτες.

Σύμφωνα με τη Δημοτική Αστυνομία Λάρισας, σε διάστημα ενός έτους βεβαιώθηκαν 1.500 κλήσεις για παράνομη στάθμευση σε θέσεις ΑμεΑ ενώ πιο οξύ είναι το πρόβλημα των παράνομων σταθμεύσεων, σε πεζοδρόμια, διαβάσεις, ράμπες, εισόδους χώρων στάθμευσης, διπλοπαρκαρίσματα κ.λπ. αφού το τελευταίο έτος, μόνο από τη Δημοτική Αστυνομία βεβαιώθηκαν περισσότερες από 14.000 παραβάσεις.

ΠΗΓΗ: Ελευθερία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου