ΛΑΡΙΣΑ

Σακκά & Σεϊσίδη «βλέπουν» πίσω από τη ληστεία του 2014 στο Συκούριο

σακκά-σεϊσίδη-βλέπουν-πίσω-από-τη-λ-803790

Να επιβεβαιώσουν τη θεωρία πως πίσω από την ένοπλη ληστεία στο Συκούριο τον Ιούνιο του 2014 βρίσκονταν τρομοκράτες, επιδιώκουν οι αρχές μετά την προ ημερών σύλληψη των Κώστα Σακκά από τους «Πυρήνες της Φωτιάς» και Μάριου Σεϊσίδη από τους διαβόητους «ληστές με τα μαύρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, έχει δοθεί ήδη εντολή στα εγκληματολογικά της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες έρευνες σε γενετικό υλικό και αποτυπώματα για να φανεί εάν οι δύο συλληφθέντες εμπλέκονται σε σειρά ληστειών που διεπράχθησαν τα τελευταία χρόνια, μεταξύ αυτών του Συκουρίου το 2014 αλλά και του Βελεστίνου το 2013.

Σε ότι αφορά το Συκούριο, οι εμπειρογνώμονες της ΕΛ.ΑΣ. είχαν από την πρώτη στιγμή διαπιστώσει πως από τη μεθοδολογία με την οποία «χτύπησαν» οι ληστές στην τράπεζα Πειραιώς, υπήρχαν βάσιμες υποψίες πως δεν επρόκειτο για ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου, αλλά για άτομα με διασυνδέσεις με τρομοκρατικούς πυρήνες.

Η περιοχή του Συκουρίου εξάλλου έχει και «συμβολικό» χαρακτήρα σε ότι αφορά την εγχώρια τρομοκρατία, καθώς την είχαν «προτιμήσει» και τα μέλη της «17 Νοέμβρη» με την αφαίρεση πολεμικού υλικού από στρατόπεδο παραμονές Χριστουγέννων του 1989.

Υπενθυμίζεται πως η ληστεία στο Συκούριο στις 5 Ιουνίου του 2014 είχε γίνει από τρία άτομα που φορούσαν στρατιωτικά ρούχα και ήταν μεταμφιεσμένα με περούκες και ψεύτικα μουστάκια ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και έμειναν στο κατάστημα επί μισή ώρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι περίμεναν για να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο που είχε χρονοκαθυστέρηση. Στο διάστημα αυτό τέσσερις πελάτες μπήκαν στην τράπεζα και ακινητοποιήθηκαν και αυτοί από τους δράστες.

Τελικά αφαίρεσαν πάνω από 150.000 ευρώ και διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο που είχε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, το οποίο και πυρπόλησαν λίγη ώρα αργότερα. Εκτιμάται πως διέφυγαν με άλλο όχημα στο οποίο ενδεχομένως υπήρχε συνεργός τους.

Εκ των πραγμάτων η σύλληψη των Σακκά και Σεϊσίδη έχει αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον των αστυνομικών ερευνών για τη συγκεκριμένη ληστεία, με τις επόμενες εβδομάδες να κρίνονται κρίσιμες για την πιθανή διαλεύκανση της υπόθεσης.

newsroom onlarissa.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου