ΛΑΡΙΣΑ

34χρονος εξαπατούσε ιδιοκτήτες ακινήτων τάζοντας μεγάλα έσοδα

34χρονος-εξαπατούσε-ιδιοκτήτες-ακινήτ-805834

Εξιχνιάστηκε μετά από μεθοδική αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, απάτη σε βάρος ιδιοκτήτη επιχείρησης που διαπράχθηκε στην πόλη της Λάρισας.

Συνελήφθη ως δράστης χθες Τρίτη το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, ένας 34χρονος ημεδαπός και αναζητείται ακόμη ένας ημεδαπός συνεργός του, ηλικίας 56 ετών, μετά από έγκληση σε βάρος τους, για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, την 17-06-2016 ο 34χρονος μετέβη στην επιχείρηση του 59χρονου στη Λάρισα, όπου παρουσιάστηκε ως εκπρόσωπος εταιρίας κινητής τηλεφωνίας και με το πρόσχημα ότι η εταιρία του, στο πλαίσιο ανάπτυξης δικτύου, θα κατέβαλλε στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης μεγάλο χρηματικό ποσό, εφόσον εκείνος συμφωνούσε για την εγκατάσταση κεραίας σε χώρο ιδιοκτησίας του.

Έκτοτε και μετά από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες οι δράστες ως υποτιθέμενοι εκπρόσωποι της εταιρίας, έπεισαν τον 59χρονο να καταθέσει διαδοχικά το συνολικό χρηματικό ποσό 2.566 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχους τους ίδιους, ως έξοδα σχετικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Σε εκ νέου επικοινωνία που είχε ο 34χρονος δράστης χθες τις απογευματινές ώρες με τον 59χρονο, του απαίτησε επιπλέον για την ολοκλήρωση της διαδικασίας το χρηματικό ποσό των 460 ευρώ.

Ωστόσο, ο 59χρονος αντιλαμβανόμενος την απάτη σε βάρος του ενημέρωσε αμέσως τους αστυνομικούς και σε προκαθορισμένο ραντεβού που πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες αργότερα στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, ο 34χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, κατά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού από τον παθόντα.

Από την κατοχή του 34χρονου κατασχέθηκαν συνολικά:

  • το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 460 ευρώ,
  • πλήθος παραστατικών και άλλων εγγράφων, από τα στοιχεία των οποίων ερευνάται η διάπραξη ομοειδών αξιόποινων πράξεων και
  • ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο όπως εξακριβώθηκε είναι ιδιοκτησίας του συνεργού του και το χρησιμοποιούσαν ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε επίσης ότι ο συλληφθείς με παρόμοια μεθοδολογία, κατά το χρονικό διάστημα από 21-06-2016 έως 08-07-2016, εξαπάτησε δύο ακόμη ημεδαπούς σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και απέσπασε από αυτούς το συνολικό χρηματικό ποσό των 8.150 ευρώ. Επιπρόσθετα, διακριβώθηκε ότι έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή του, αλλά και του συνεργού του στην τέλεση παρόμοιων αξιόποινων πράξεων τόσο στην πόλη της Λάρισας όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου