ΛΑΡΙΣΑ

Στη Λάρισα την Τρίτη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

στη-λάρισα-την-τρίτη-ο-υπουργός-αγροτι-819487

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου αναμένεται να έρθει στη Λάρισα την ερχόμενη Τρίτη 12 Ιουλίου όπου θα έχει επαφές με αγροτικούς φορείς της περιοχής, πιθανότατα στο Χατζηγιάννειο πνευματικό κέντρο, ενώ αναμένεται να συναντηθεί και με το δήμαρχο Λαρισαίων για το θέμα της παραχώρησης των εκτάσεων του ΕΘΙΑΓΕ.

Ωστόσο, με τη διαρροή της είδησης της επίσκεψής του άρχισαν οι αντιδράσεις και μάλιστα από το… ίδιο το κυβερνητικό στρατόπεδο! Με δήλωσή του ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Κόκκαλης στέλνει «προειδοποιητική βολή» και ζητά λύση σε προβλήματα καταλήγοντας πως η περίοδος χάριτος έληξε!

Συγκεκριμένα ο κ. Κόκκαλης αναφέρει: «Με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη Λάρισα την ερχόμενη εβδομάδα καθώς και τις παλινωδίες που σημειώθηκαν με τις αποζημιώσεις των εξισωτικών στους κτηνοτρόφους, την βιολογική κτηνοτροφία, την επιστροφή του πετρελαίου και τα σωρευμένα προβλήματα των τευτλοπαραγωγών, -για να αναφέρω μόνο κάποιες από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις προβλημάτων των ανθρώπων της γης-, καλώ τον κ. Αποστόλου να δώσει άμεσα τις πρέπουσες λύσεις, στηρίζοντας έμπρακτα όλους αυτούς που επί χρόνια έπεσαν θύμα των πιο αδιέξοδων πολιτικών. Ο κόμπος πλέον έχει φτάσει στο χτένι και κάθε περίοδος χάριτος ανήκει στο παρελθόν…»

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Την ίδια ώρα, αντίδραση αναμένεται και από τους «οργανωμένους» αγρότες, αρχικά με ανακοίνωση στην οποία ετοιμάζεται σκληρή κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά πιθανόν η δυσφορία θα εκφραστεί και δια… ζώσης με διαμαρτυρία.

Υπενθυμίζεται πως η τελευταία φορά που ήρθε ως υπουργός στη Λάρισα ο κ. Αποστόλου ήταν την άνοιξη του 2015, όταν στο πλαίσιο της τοπικής 10ης γεωργοκτηνοτροφικής έκθεσης (φωτό) είχε εξαγγείλει σχεδόν τα… πάντα στους αγρότες. Από κατάργηση του ΕΝΦΙΑ μέχρι φοροαπαλλαγές.Όλα αυτά βέβαια στην προ μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ εποχή.

Μία ακόμη επίσκεψη είχε προαναγγελθεί στις αρχές του τρέχοντος έτους, αλλά εν τέλει ματαιώθηκε υπό την πίεση των αγροτικών μπλόκων.

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου