ΛΑΡΙΣΑ

Προτεραιότητα η αναβάθμιση της δημόσιας υγείας

προτεραιότητα-η-αναβάθμιση-της-δημόσ-820793

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Βασίλη Αναγνωστόπουλο είχε ο κοινός διοικητής των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων Λάρισας κ. Παναγιώτης Νάνος. Ο νέος διοικητής ανέπτυξε το στόχο αναβάθμισης λειτουργίας των δύο νοσοκομείων και της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, καθώς και τον σχεδιασμός των έργων ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020.

Ο κ.. Κ. Αγοραστός σημείωσε: «Οι συνεργασίες φέρνουν αποτελέσματα. Συζητήσαμε για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα δυο νοσοκομεία της Λάρισας, τα έργα του ΕΣΠΑ της προηγούμενης Προγραμματικής Περιόδου που χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και για νέα έργα που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ 2014 -2020. Στόχος της αιρετής Περιφέρειας διαχρονικά είναι η αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και των δημόσιων νοσοκομείων. Γι’ αυτό και χρηματοδοτήσαμε από το προηγούμενο ΕΣΠΑ έργα συνολικού προϋπολογισμού 6,6 εκατ. ευρώ για τα δυο νοσοκομεία της Λάρισας το Γενικό και το Πανεπιστημιακό».

Ο κ. Νάνος ζήτησε την στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την ανάπτυξη των δύο Νοσοκομείων. Τόσο ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός, όσο και ο αντιπεριφερειάρχης υγείας κ Αναγνωστόπουλος ανέφεραν ότι η Υγεία ως δημόσιο αγαθό είναι στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ότι θα εξετάσουν θετικά τα αιτήματα. Παράλληλα, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία του Νομού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου