ΛΑΡΙΣΑ

Παράνομος τζόγος:Τον έπιασαν την ώρα που φόρτωνε χρηματοκιβώτιο σε αγροτικό αυτοκίνητο!

παράνομος-τζόγοςτον-έπιασαν-την-ώρα-π-822125

Με τη σύλληψη ενός ακόμη ατόμου, σε περιοχή της Πέλλας την ώρα μάλιστα που από σύμπτωση βρέθηκε να «φορτώνει»… χρηματοκιβώτιο σε αγροτικό αυτοκίνητο, συνεχίσθηκαν χθες οι έρευνες της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. γύρω από την υπόθεση του παράνομου στοιχηματισμού.

Όπως είναι γνωστό, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας προχώρησε, από προχθές, στη σύλληψη τριών Λαρισαίων οι οποίοι, μαζί με δύο ακόμη πολίτες τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και άλλους 43 ακόμη που αναζητούνται, είτε ως «μπούκερ» (booker) – είτε ως «εισπράκτορες», λειτουργούσαν «μη αδειοδοτημένη στοιχηματική ιστοσελίδα, μέσω της οποίας προέβαιναν σε παράνομο στοιχηματισμό για λογαριασμό τρίτων, επί αθλητικών γεγονότων».

Από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στα σπίτια συλληφθέντων, βρέθηκαν αναρίθμητες σημειώσεις με στοιχεία 531 παικτών κατά κύριο λόγο Λαρισαίων, παραστατικά που βεβαιώνουν «συνολικό κύκλο παράνομου στοιχηματισμού» που μόνο «κατά το τελευταίο τρίμηνο» ανέρχεται «στο χρηματικό ποσό του 1.465.150 ευρώ» όπως τονίζεται στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ..

Στην πραγματικότητα ο αριθμός των καταγε γραμμένων παικτών θα ήταν πολύ μεγαλύτερος αφού, προτού προλάβει η ΕΛ.ΑΣ. να αποτυπώσει το σύνολο των συμμετεχόντων, οι υπεύθυνοι της στοιχηματικής ιστοσελίδας την «κατέβασαν» από το διαδίκτυο για να αποκρύψουν προφανώς στοιχεία.

Ενώ, ξεχωριστή πτυχή της υπόθεσης αποτελεί ο εντοπισμός, στην κατοχή 41χρονου Λαρισαίου συλληφθέντα, 271 γνησίων δελτίων στοιχήματος του ΟΠΑΠ, συνολικού χρηματικού ποσού 569.322,1 ευρώ.

Με την πλευρά του 41χρονου, με δήλωση στην «Ε», να αναρωτιέται ωστόσο «από πότε προκύπτει ότι κέρδη από δελτία του ΟΠΑΠ είναι έσοδα από παράνομη δραστηριότητα; Τέτοια θα ήταν μόνο αν τα δελτία ήταν πλαστά ή αγορασμένα. Τίποτα όμως από τα δύο δεν συμβαίνει». Προσθέτοντας ότι «δυστυχώς άλλη θα έπρεπε να είναι η αντιμετώπιση των εθισμένων στον τζόγο…».

πηγή: εφημερίδα Ελευθερία

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου