ΛΑΡΙΣΑ

Πυρκαγιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης ελαστικών στη Λάρισα

πυρκαγιά-σε-εργοστάσιο-ανακύκλωσης-ε-827754

Η πυρκαγιά σβήστηκε μετά από πολύωρη και δύσκολη μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες

Πολύωρη μάχη με τις φλόγες έδωσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τη Λάρισα με τη συνδρομή συναδέλφων τους από την υπόλοιπη Θεσσαλία, τη Στερεά αλλά και τη Βόρεια Ελλάδα για την κατάσβεση φωτιάς στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου “ΒΙΟΤΡΟΧΟΣΑ.Ε”,που δραστηριοποιείται στον τομέα της ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ελαστικών, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016.

Στον χώρο βρέθηκαν 15 οχήματα από όλη την Θεσσαλία, την Λαμία, την Κατερίνη, την Μακρακόμη και την Αλεξάνδρεια και 37 άνδρες.

Το εργοστάσιο που καλύπτει μια τεράστια έκταση 32.000 τ.μ παραδόθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στις φλόγες, με το έργο των πυροσβεστών να δυσχεραίνουν τόσο οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, όσο κυρίως το είδος των υλικών που καίγονται καθώς στο εργοστάσιο υπάρχουν τεράστιες ποσότητες ελαστικών, καθώς και υποπροϊόντων τους όπως καουτσούκ, πούδρες ελαστικού, αντικραδασμικά ρολά κλπ., που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι εύφλεκτα αλλά και βραδείας καύσης.

Την ίδια ώρα, ένα πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού είχε σκεπάσει το κομμάτι της πόλης που βρίσκεται κοντά στην περιοχή όπου έχει εκδηλωθεί η φωτιά.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου