ΛΑΡΙΣΑ

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών στη Λάρισα

εξιχνιάστηκαν-δύο-περιπτώσεις-απάτη-846819

Οι δύο συνεργοί, με το πρόσχημα της διευθέτησης οικονομικών εκκρεμοτήτων συγγενικών προσώπων των ηλικιωμένων, κατάφεραν να αποσπάσουν από αυτές το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.850 ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική και συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, δύο περιπτώσεις απατών σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών στη Λάρισα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ενός 47χρονου και μιας 48χρονης.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε, το πρωί της (23-04), οι δύο συνεργοί μετέβησαν σε οικία 78χρονης ημεδαπής και με το πρόσχημα της είσπραξης ποσού για εξόφληση συμβολαίου συγγενικού της προσώπου, της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ.

Επιπλέον, προχθές το πρωί, ο 47χρονος δράστης μετέβη σε οικία 74χρονης ημεδαπής και παριστάνοντας τον φοροτεχνικό συγγενικού της προσώπου για δήθεν διευθέτηση οικονομικών εκκρεμοτήτων του στην εφορία, της απέσπασε το χρηματικό ποσό των 1.300 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο 47χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για άλλα παρόμοια αδικήματα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου