ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Σύλληψη 40χρονου για εξαπάτηση πολιτών

λάρισα-σύλληψη-40χρονου-για-εξαπάτηση-π-123220

Συνελήφθη, προχθες το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, κατηγορούμενος για απόπειρα απάτης.

Επιπλέον, αναζητούνται για να συλληφθούν τουλάχιστον δύο άγνωστοι μέχρι στιγμής συνεργοί του για το ίδιο αδίκημα.

Ειδικότερα, προχθες το μεσημέρι στην πόλη, ένας από τους δράστες επεχείρησε τηλεφωνικά να εξαπατήσει 70χρονη ημεδαπή, με το πρόσχημα ότι το παιδί της ευθύνεται για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, ζητώντας την καταβολή του χρηματικού ποσού των (4.800) ευρώ για την απεμπλοκή του από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες.

Σε προκαθορισμένο ραντεβού που ακολούθησε, εμφανίστηκε ο 40χρονος αλλοδαπός και παρέλαβε από την 70χρονη ένα πακέτο που περιείχε ένα χαρτονόμισμα των (100) ευρώ. Κατά την αποχώρησή του συνελήφθη από τους αστυνομικούς, ενώ από την κατοχή του κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι τρεις συνεργοί, από την (27-01-2016) έως και προχθες, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους (20) πολίτες στην πόλη της Λάρισας, τηλεφωνώντας στις οικίες τους και χρησιμοποιώντας το ίδιο πρόσχημα απαιτούσαν την καταβολή χρηματικών ποσών που κυμαίνονταν από (5.000) έως (50.000) ευρώ, κατά περίπτωση.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις και προκειμένου να γίνουν πιο πειστικοί προσποιούνταν το ίδιο το παιδί που ζητούσε τη βοήθεια του γονέα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου