ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καθιστική διαμαρτυρία στο γήπεδο της Λάρισας για τα θύματα στο Αιγαίο

καθιστική-διαμαρτυρία-στο-γήπεδο-της-129236
Εικόνες από μια σπάνια ποδοσφαιρική κίνηση είχαμε την τύχη να στείλουμε σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς το απόγευμα της Παρασκευής η διοίκηση της Λάρισας σε συνεργασία με τους ποδοσφαιριστές εξέφρασε την ανάγκη για ευαισθητοποίηση του κόσμου γύρω από το μεταναστευτικό ζήτημα.

Πενθώντας για τα θύματα των προσφύγων στο Αιγαίο, η ΠΑΕ ΑΕΛ πέρασε το δικό της κοινωνικό μήνυμα λίγο πριν την έναρξη του αγώνα με τον Αχαρναϊκό για τη 17η αγωνιστική της Football League.

Συγκεκριμένα, όταν ο διαιτητής, Κώστας Κοτσάνης σφύριξε τη σέντρα στην αναμέτρηση, οι παίκτες και των δύο ομάδων κάθισαν στο γρασίδι σε μία συμβολική καθιστική διαμαρτυρία, εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε Ε.Ε. και Τουρκία για την αδιαφορία τους όταν χάνονται καθημερινά εκατοντάδες ψυχές στο Αιγαίο ψάχνοντας το δικό τους δικαίωμα στη ζωή.

«Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ, οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές θα τηρήσουμε 2 λεπτών σιγή αμέσως μετά την έναρξη του αγώνα ΑΕΛ – Αχαρναϊκός στη μνήμη των εκατοντάδων παιδιών που χάνουν κάθε μέρα τη ζωή τους από τη στυγερή αδιαφορία της Ε.Ε. και της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Οι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΑΕΛ σε αυτά τα δύο λεπτά θα κάνουν καθιστική διαμαρτυρία προσπαθώντας με αυτή την κίνησή τους να κινητοποιήσουν όλους όσοι δήθεν ευαισθητοποιούνται γι’ αυτό το στυγερό έγκλημα το οποίο διαπράττεται στο Αιγαίο».

Το ποδόσφαιρο λοιπόν, δηλώνει «παρών» σε αυτό το φλέγον ζήτημα που κανείς δεν δικαιούται να γυρίζει την πλάτη και να αδιαφορεί», είναι η ανακοίνωση της Λάρισας. .

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου