ΛΑΡΙΣΑ

Σύσκεψη για τον ειδικό φόρο στο κρασί

σύσκεψη-για-τον-ειδικό-φόρο-στο-κρασί-139392

Διοργανώνουν αύριο στη Λάρισα οι επαγγελματίες του κλάδου

Σύσκεψη για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί και τις αρνητικές συνέπειες στον αμπελοοινικό κλάδο θα πραγματοποιηθεί από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπελου και Οίνου στη Λάρισα αύριο Σάββατο στις 12:30 στα γραφεία του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών στη Λεωφόρο Καραμανλή και Βιομηχανίας στη Λάρισα.

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση που υπογράφεται από τη Συντονιστική Επιτροπή της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπελου και Οίνου και τον κ. Δημήτρη Αποστολάκη: «Τα οινοποιεία της Θεσσαλίας, όπως και όλα τα ελληνικά οινοποιεία, έχουν βρεθεί σε ένα τρομακτικό αδιέξοδο που ήδη παραλύει τη λειτουργία τους μετά την επιβολή ΕΦΚ στο κρασί. Η κατάσταση, ως έχει, είναι μη αντιμετωπίσιμη και εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους καθώς ένα πιθανό κλείσιμο των οινοποιείων θα επιφέρει ματαίωση του τρυγητού και θα στερήσει την τοπική οικονομία από πολύτιμους πόρους, διογκώνοντας την ανεργία και απειλώντας περαιτέρω την κοινωνική συνοχή.

Ο κλάδος ανθίσταται και ήδη έχει προσφύγει στο ΣτΕ κατά της νομοθετικής διάταξης, ενώ την προσεχή Δευτέρα 25/1 προχωρεί σε πανελλαδική διαμαρτυρία κλείνοντας τα οινοποιεία.

Ενόψει της ημέρας με τα «Κλειστά Οινοποιεία» την ερχόμενη Δευτέρα, η Διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) και τα οινοποιεία – μέλη της διοργανώνουν το Σαββατοκύριακο ευρείες ενημερωτικές συσκέψεις σε 9 μεγάλα αμπελουργικά διαμερίσματα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών αρχών και των παραγωγικών φορέων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου