ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

«Αφησαν τον κλάδο στην τύχη του»

αφησαν-τον-κλάδο-στην-τύχη-του-141947

Συνέντευξη του αντιπροέδρου της Ενωσης Γραφείων Κηδειών, Αχ. Χειμώνα για τα παράνομα γραφεία, την καύση των νεκρών, την έλλειψη ψυκτικών θαλάμων

Δύσκολο έργο χαρακτηρίζει την πάταξη των παράνομων γραφείων κηδειών ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Αχιλλέας Χειμώνας, αρμόδιος για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της Ενωσης.

Οπως αναφέρει «ο κόσμος συνηγορεί σε αυτό το «έγκλημα» και ταυτόχρονα η νομοθεσία και οι αρμόδιες αρχές «κοιμούνται». Ο κ. Χειμώνας χαρακτηρίζει σαν πρόβλημα του κλάδου την κακή αντιμετώπιση από τον έναν επαγγελματία στον άλλο και τη μη συνεργάσιμη συμπεριφορά καθώς η Πολιτεία έχει αφήσει τον κλάδο στην τύχη του.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στο θέμα της καύσης για το οποίο τονίζει ότι ανεξάρτητα από την αντίρρηση της Εκκλησίας, οι επαγγελματίες του κλάδου θα πρέπει να σεβαστούν και τη γνώμη και τα θέλω του κάθε ανθρώπου.

Οπως αναφέρει, «ο κάθε ένας από εμάς έχει το δικαίωμα να επιλέξει μεταξύ ταφής ή καύσης. Η καύση είναι μία μέθοδος που προτιμάται από τον κόσμο, είτε για οικονομικούς λόγους, ή για συναισθηματικούς λόγους. Δεν είναι δυνατόν σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. να έχουν δημιουργηθεί αποτεφρωτήρια και στην Ελλάδα να μην έχει προχωρήσει το θέμα αυτό. Ας αναλογιστεί η Πολιτεία, τα χρήματα μόνο τα οποία «ταξιδεύουν» στη γειτονική Βουλγαρία καθημερινά, από Έλληνες που επιλέγουν την καύση».

Ειδική αναφορά κάνει και στο θέμα της έλλειψης ψυκτικών θαλάμων κάνοντας λόγο για ένα τεράστιο πρόβλημα στην περιοχή της Λάρισας καθώς η χρέωση είναι εξωπραγματική καθώς δεν υπάρχει ωριαία χρέωση.

Ο κ. Χειμώνας πιστεύει ότι η Πολιτεία έχει αφήσει τον κλάδο στην τύχη του γιατί δεν σέβεται αυτό το λειτούργημα. Οπως διευκρινίζει, «το θεωρούν «κάπως», αλλά είναι αποτέλεσμα κάποιων κακών επαγγελματιών που δημιουργήθηκε αυτή η αρνητικότητα. Ως Ενωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών, προσπαθούμε καθημερινά έτσι ώστε αυτό το κλίμα να αναστραφεί και πλέον η Πολιτεία να μας αντιμετωπίσει με την δέουσα σοβαρότητα και με την προσοχή που απαιτείται».

Μνεία κάνει και στους νέους ανθρώπους για τους οποίους εκτιμά ότι μπορούν να εμφυσήσουν νέες ιδέες και πρακτικές στο λειτούργημα. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «σαφώς νέοι άνθρωποι νέες ιδέες αλλά αν προέρχονται από ήδη παλιές επιχειρήσεις μαζί με όλα τα υπόλοιπα υιοθετούν και κάποιες κακές συνήθειες.

Θα πρέπει οι νέοι να αντιληφθούμε ως νέος άνθρωπος κι εγώ ότι έχουμε μπροστά μας ένα λειτούργημα, το οποίο μπορούμε να εξελίξουμε, πάντα με γνώμονα το καλό των συνανθρώπων μας» καταλήγει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου