ΛΑΡΙΣΑ

Ζευγάρι «τσαντάκηδων» συνελήφθη στη Λάρισα

ζευγάρι-τσαντάκηδων-συνελήφθη-στη-311997

Από τη Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών-αρπαγών τσαντών που διαπράχθηκαν στην πόλη της Λάρισας κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του τρέχοντος μήνα.

Από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι δράστες των κλοπών είναι δύο ημεδαποί, ένας 35χρονος και μία 31χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Επιπλέον, συνελήφθη χθες το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, ο 35χρονος ημεδαπός, για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • δεκαεπτά ναρκωτικά δισκία, τα οποία κατείχε χωρίς ιατρική συνταγή,
  • εννέα πακέτα τσιγάρων, χωρίς την ειδική ένσημη φορολογική ταινία,
  • μαχαίρι,
  • έξι κινητά τηλέφωνα,
  • γυναικείο δακτυλίδι,
  • κουκούλα full face, τρεις σκούφοι και μάλλινα γάντια.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, διακριβώθηκε ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του τρέχοντος μήνα, κατά τις βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες, ενεργώντας κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, ο 35χρονος διέπραξε αρπαγές τσαντών, με τη συνδρομή της 31χρονης, η οποία οδηγούσε το δίκυκλο μοτοποδήλατο, που χρησιμοποιούσαν ως μέσο διαφυγής.

Συγκεκριμένα, διέπραξαν τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:

  • βραδινές ώρες της (02-09-2015) στη Λάρισα αφαίρεσαν τσάντα 58χρονης ημεδαπής, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των (315) ευρώ, χρυσαφικά κοσμήματα αξίας (600) ευρώ περίπου και διάφορα προσωπικά αντικείμενα.
  • βραδινές ώρες της (06-09-2015) στη Λάρισα αφαίρεσαν τσάντα 56χρονης ημεδαπής, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των (25) ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά αντικείμενα.
  • Βραδινές ώρες της (11-09-2015) στη Λάρισα αφαίρεσαν τσάντα 78χρονης ημεδαπής, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των (25) ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά αντικείμενα.
  • Πρώτες πρωινές ώρες της (13-09-2015) στη Λάρισα αφαίρεσαν τσάντα 26χρονης ημεδαπής, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των (33) ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά αντικείμενα.
  • Πρώτες πρωινές ώρες της (13-09-2015) στη Λάρισα αφαίρεσαν τσάντα 47χρονης ημεδαπής, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα, ένα tablet και διάφορα προσωπικά αντικείμενα.

Μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία βρέθηκαν στην οικία του 35χρονου, αποδόθηκαν στις νόμιμες δικαιούχους τους, ενώ επίσης κατασχέθηκε το δίκυκλο μοτοποδήλατο, ιδιοκτησίας της 31χρονης, ως μέσο τέλεσης των κλοπών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προς διακρίβωση τυχόν συμμετοχής των δραστών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου