ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ – ΑΕΛ Κ.Σαμαράς

πέθανε-ο-πρώην-πρόεδρος-της-παε-αελ-κ-354306

Απεβίωσε χθες το βράδυ σε ηλικία 78 ετών ο Κώστας Σαμαράς, ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρίας με έδρα τη Λάρισα και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ – ΑΕΛ την περίοδο του 1985, χρονιά, κατά την οποία η ποδοσφαιρική ομάδα στέφθηκε κυπελλούχος.

Ο Κώστας Σαμαράς αισθάνθηκε αδιαθεσία την ώρα που καθόταν σε κεντρική καφετέρια της πόλης. Χωρίς να χάσουν λεπτό φίλοι οι οποίοι βρίσκονταν μαζί του ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ, διασώστες ασθενοφόρου που έσπευσε, προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο Κώστας Σαμαράς υπήρξε πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ ενώ σύνδεσε το όνομά του τον πρώτο τίτλο που πήρε η λαρισινή ομάδα, το κύπελλο Ελλάδας το 1985 νικώντας στον τελικό τον ΠΑΟΚ με 4-1.

Ο Κώστας Σαμαράς ανέλαβε πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ στις 10 Μαϊου 1984 και ευτύχησε να δει την ομάδα να παίρνει το κύπελλο Ελλάδας το 1985 και να συμμετέχει στο κύπελλο κυπελλούχων Ευρώπης. Παρέμεινε πρόεδρος μέχρι τις 10 Ιουνίου 1986. Στις 14 Μαρτίου 1990 ανέλαβε εκ νέου την προεδρία της ομάδας την οποία διατήρησε μέχρι τις 30 Ιουνίου 1993. Ήταν ενεργό μέλος της οικογένειας της ΠΑΕ ΑΕΛ την οποία παρακολουθούσε ανελλιπώς και μάλιστα η τελευταία φορά που την παρακολούθησε ήταν το φιλικό παιχνίδι στον Βόλο κόντρα στη Νίκη Βόλου (στις 22 Αυγούστου).

Η κηδεία του Κ. Σαμαρά θα γίνει σήμερα στις 5 μ.μ. από τον ιερό ναό των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων.

* Η ΠΑΕ ΑΕΛ για το θάνατο του Κώστα Σαμαρά εξέδωσε χθες το βράδυ την παρακάτω ανακοίνωση: «Ο πρόεδρος της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας, οι προπονητές, οι ποδοσφαιριστές και όλοι οι εργαζόμενοι στην ΠΑΕ ΑΕΛ είμαστε συγκλονισμένοι από τον αιφνίδιο θάνατο του Κώστα Σαμαρά κι ευχόμεθα στην οικογένειά του τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια και να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Εφόσον η ημέρα και η ώρα της κηδείας του το επιτρέψουν θα παραστούμε σύσσωμοι εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την ελάχιστη ευγνωμοσύνη για όσα προσέφερε στην ΑΕΛ.».

Εφ. Ελευθερία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου