ΛΑΡΙΣΑ

Δήμος Λάρισας: Διαψεύδει συνεργασία με τον Κατρούγκαλο

δήμος-λάρισας-διαψεύδει-συνεργασία-μ-603572

«Ο κ. Κατρούγκαλος από την ώρα της υπουργοποίησής του δεν έχει καμία σχέση με τον δήμο Λαρισαίων, κατηγορηματικά δηλώνω ότι δεν του ανατέθηκε καμία εργασία. Όλα όσα έχουν ειπωθεί, επειδή πρόκειται για αποφάσεις οι οποίες είναι αναρτημένες και στο Διαδίκτυο νομίζω ότι αποτελούν σημαντική διαστρέβλωση της αλήθειας».

Τα παραπάνω υπογράμμισε σε δηλώσεις του σήμερα, ο δήμαρχος Λαρισαίων Αποστόλης Καλογιάννης, στη συνέχεια του θέματος που ανέκυψε μετά από σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων για το χειρισμό νομικής υπόθεσης από το δικηγορικό γραφείο «Κατρούγκαλος και συνεργάτες» και τη δικηγόρο Κατερίνα Λαϊνά, σχετικά με τον έλεγχο των συμβάσεων εργαζομένων αλλά και τη δίωξη του δημάρχου Λαρισαίων.

Συγκεκριμένα ο κ Καλογιάννης επεσήμανε: «όσα έχουν ειπωθεί, εμπλέκουν τον δήμο, εμπλέκουν βεβαίως και τον κ. Κατρούγκαλο για τον οποίο εμείς έχουμε να πούμε ότι στο διάστημα που συνεργαστήκαμε είναι ο άνθρωπος ο οποίος σήκωσε στην πλάτη του σοβαρότατα πολιτικά και νομικά ζητήματα που έχουν σχέση με μνημονιακές πολιτικές. Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος διαχειρίσθηκε και υποθέσεις άλλων δήμων. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού, αναληθή και νομίζω ότι υπηρετούν σκοπιμότητες».

Σχετικά με το θέμα της νομικής αμοιβής, ο κ. Καλογιάννης διευκρίνισε πως για την πρώτη απόφαση περί προσφυγής στο άρθρο 152 με ανάθεση στο γραφείο Κατρούγκαλου και στην κ. Λαϊνά το ποσό, ήταν 500 ευρώ ενώ η προσφυγή στο ΣτΕ που θα εκδικασθεί σε 3 – 4 χρόνια, αφορά σε ένα ποσό 1.500 ευρώ.

«Δεν έχω αντιληφθεί με λεπτομέρειες γιατί οι παρατάξεις διαφώνησαν. Υποτίθεται ότι έβαλαν ένα ηθικό ζήτημα. Για ποιο ηθικό ζήτημα μιλάμε όμως; Η απόφαση του Φλεβάρη δεν αφορούσε το Γραφείο Κατρούγκαλου, αφορούσε το γραφείο της κ. Λαϊνα» σχολίασε ο δήμαρχος Λαρισαίων και συνέχισε: «Πρόκειται για ένα πολιτικό ζήτημα στο οποίο οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κάνουν το δικό τους πολιτικό παιχνίδι. Με έχει εντυπωσιάσει η γρηγοράδα με την οποία αυτή η απόφαση και οι τοποθετήσεις των παρατάξεων, έφθασε στην Αθήνα και με τον τρόπο που έφθασε».

Εξάλλου, ο δήμαρχος Λαρισαίων τόνισε ότι υπερασπίζεται το δικαίωμα των εργαζομένων στη δουλειά, «άνθρωποι που δουλεύουν στο δήμο 15 και ίσως 20 χρόνια να μη βρεθούν στην ανεργία» και πρόσθεσε: «είμαι εξαιρετικά περίεργος τι τελευταίες ημέρες, «πώς», οι άνθρωποι οι οποίοι υπηρέτησαν αυτές τις πολιτικές έφθασαν στο σημείο να διώκουν ανθρώπους της αυτοδιοίκησης καταλύοντας κάθε έννοια αυτοδιοίκησης και σήμερα είναι τιμητές των διαδικασιών και ρίχνουν λάσπη σε ανθρώπους και φορείς οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τις πολιτικές της προηγούμενης περιόδου».

Θέλω να ξεκαθαρίσω συμπλήρωσε, προς κάθε κατεύθυνση ότι η πολιτική μας απόφαση, του δημοτικού συμβουλίου, δεν εστάλη στην γενική γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, διότι δεν έπρεπε να σταλεί. Ζητήθηκε από την τότε γενική γραμματέα, η οποία είχε το δικαίωμα και την απέρριψε. Μετά την απόρριψη αυτής της απόφασης έπρεπε να υπάρξει προσφυγή στην Επιτροπή του άρθρου 152 γιατί θεωρούμε, μέχρι και σήμερα ακόμη, ότι αργότερα και στο Συμβούλιο της
Επικρατείας, θα δώσουμε αυτή τη μάχη για να αποδείξουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η Αυτοδιοίκηση έχει το δικαίωμα να παίρνει τέτοιου είδους αποφάσεις και να τις υπερασπίζεται απέναντι σε οποιοδήποτε όργανο.

Και ο δήμαρχος συνέχισε:

«Η Επιτροπή του άρθρου 152 απέρριψε την απόφαση αυτή. Όμως τότε για την προσφυγή χρειαζόταν νομική συμβουλή. Η νομική συμβολή ανατέθηκε με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στα γραφείο του κ. Κατρούγκαλου και συνεργάτες και στη δικηγόρο κ. Λαϊνά. Η κ. Λαϊνά γνωρίζω και από προσωπικές επαφές ότι ήταν εκείνη που χειριζόταν το θέμα αυτό και το διαχειρίζεται μέχρι και σήμερα.

Μετά την απόρριψη από την επιτροπή του άρθρου 152 της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου τέθηκε το ζήτημα της πιθανής προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Αυτό αποφασίσθηκε από την Οικονομική Επιτροπή και ανατέθηκε κατηγορηματικά και μόνο στην κ. Λαϊνά. Οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής δείχνουν με σαφήνεια και επιβεβαιώνουν όσα λέω. Χθες και προχθές έγινα δέκτης πολλών τηλεφωνημάτων τα οποία μετά από μια ανάρτηση που έγινε ζητούσαν εξηγήσεις. Η εξήγηση είναι αυτή» υπογράμμισε με έμφαση ο δήμαρχος Λαρισαίων.

Επίσης από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου, Παναγιώτη Νταή, σχολιάστηκε μεταξύ άλλων και η αντίδραση της Νέας Δημοκρατία στο θέμα, καθώς όπως ανέφερε, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, χωρίς καν να περιμένει ή να επικοινωνήσει με τον δήμο για την ανακοίνωσή του, εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι «ο υπουργός αναλαμβάνει υποθέσεις εναντίον του Δημοσίου ακόμη και μετά την ορκωμοσία του» και ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει τον υπουργό.

Έχουν δοθεί, συνέχισε, τεράστιες διαστάσεις σε θέματα και μάλιστα δεν καταλαβαίνουμε με πόσο λίγο σεβασμό και αξιοπιστία, ακόμη και ένας εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της ΝΔ μπορεί να αποφαίνεται για κάτι χωρίς να έχει επικοινωνήσει καν με το δήμο για να ρωτήσει τι έχει συμβεί ή δεν περιμένει την ανακοίνωση του δήμου.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου