ΛΑΡΙΣΑ

Καμπανάκι για τον καταρροϊκό πυρετό

καμπανάκι-για-τον-καταρροϊκό-πυρετό-636108

Εκδηλώθηκαν κρούσματα στη Λάρισα, εμβολιασμούς ζητά ο Ν. Πρίντζος

Καμπανάκι για τον καταρροϊκό πυρετό σήμανε σήμερα ο πρόεδρος του Α.Σ Βόλου Ν. Πρίντζος. Όπως έκανε γνωστό ο ίδιος, έχουν εκδηλωθεί τα πρώτα κρούσματα καταρροϊκού πυρετού σε αιγοπρόβατα σε χωριά της Λάρισας, γεγονός ανησυχητικό για αυτό και ο πρόεδρος του Α.Σ Βόλου τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθούν από την Πολιτεία μέτρα, πριν καταστραφεί το ζωικό κεφάλαιο των κτηνοτρόφων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η εμφάνιση του καταρροϊκού πυρετού αυτή την εποχή θεωρείται αφύσικη για αυτό και σύμφωνα με τον κ.Πρίντζο θα πρέπει να υπάρξει άμεση κινητοποίηση και εμβολιασμοί έτσι ώστε να μην υποστούν ζημιά οι κτηνοτρόφοι.

Το θέμα του καταρροικού πυρετού απασχόληση συνάντηση που είχε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τους κτηνοτρόφους, κάνοντας λόγο για ανάγκη «άμεσων μέτρων πρόληψης, εμβολίων και ταχύτατης καταβολής της αποζημίωσης για το περασμένο καλοκαίρι».

Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα των βοσκοτόπων. Οι δύο πλευρές μετά από πολύωρες συζητήσεις κατέληξαν σε μία δέσμη προτάσεων που θα φέρει στην συνεδρίαση της ΕΝΠΕ ο Κώστας Αγοραστός, με την πεποίθηση πως άπαντες και προπαντός το υπουργείο οφείλουν να κινηθούν με αποφασιστικότητα.

Επίσης συμφωνήθηκε η σύνταξη των προσωρινών διαχειριστικών σχεδίων για τους βοσκοτόπους πρέπει να γίνει εντός του χρονοδιαγράμματος και με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπουν τα θεμέλια για τα οριστικά σχέδια που θα αποβάλλουν το καθεστώς ανασφάλειας στην κτηνοτροφία, γι’ αυτό το λόγο θα νέα συνάντηση με τον υπουργό, ζητώντας ταυτόχρονα και την απαιτούμενη χρηματοδότηση.

Επιπρόσθετα, ο περιφερειάρχης συζήτησε με τους κτηνοτρόφους και το σοβαρό θέμα του καταρροϊκού πυρετού, κάνοντας λόγο για ανάγκη «άμεσων μέτρων πρόληψης, εμβολίων και ταχύτατης καταβολής της αποζημίωσης για το περασμένο καλοκαίρι».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Νίκος Παλάσκας και το μέλος της Κτηνοτροφικής Ομοσπονδίας κ. Μιχάλης Τζιότζιος εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι θα βρεθούν λύσεις σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου