ΛΑΡΙΣΑ

Λαρισαίος φωτογράφος ανάμεσα στους φιναλίστ του Sony World Photography Awards

λαρισαίος-φωτογράφος-ανάμεσα-στους-φ-647984

O 36χρονος Λαρισαίος, Βασίλης Ντάμπλης φωτογράφος της εφημερίδας “Ελευθερίας” βρίσκεται ανάμεσα στους φιναλίστ των Sony World Photography Awards 2015, στην Κατηγορία Επαγγελματιών και διεκδικεί το μεγάλο έπαθλο των 25.000 δολαρίων του πρώτου βραβείου που θα ανακοινωθεί στις 23 Απριλίου 2015.

Ο Βασίλης Ντάμπλης προκρίθηκε στα τελικά της ενότητας Travel με αφορμή 8 φωτογραφίες, οι οποίες παρουσιάζουν μία “φωτοιστορία” από το πανέμορφο νησί του Ιονίου. Πρόκειται για μεγάλη τιμή ακόμα και το γεγονός πως βρίσκεται ανάμεσα στους 10 φιναλίστ αν αναλογιστούμε πως στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά σε όλες τις κατηγορίες 173,444 φωτογράφοι από 171 χώρες.

Ο Βασίλης Ντάμπλης είναι ένας Έλληνας επαγγελματίας φωτογράφος, που γεννήθηκε το 1978 στη Λάρισα. Σπούδασε Κινηματογραφία στη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου. Ξεκίνησε την καριέρα του ως φωτογράφος το 2000. Ο Βασίλης εξειδικεύεται στις φωτογραφίες ταξιδιών και ειδήσεων και έχει καλύψει πολλές ιστορίες που αφορούν στην ελληνική κοινωνία. Οι φωτογραφίες του δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Ελευθερία», όπου και εργάζεται από το 2005 ως φωτορεπόρτερ. Είναι μέλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος.

fmag.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου