ΛΑΡΙΣΑ

Παρέμβαση στο περιφερειακό συμβούλιο για αποβολή σπουδαστών

παρέμβαση-στο-περιφερειακό-συμβούλι-749668

Από τους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης

Συζήτηση για το θέμα της αποβολής σπουδαστών από τις σπουδαστικές εστίες μετά από απόφαση της διοίκησης του ΤΕΙ Λάρισας, ζήτησε η Λαϊκή Συσπείρωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.

Πρόκειται για δύο σπουδαστές που αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιο καθώς και για άλλους τρεις που έφεραν το αυτοκίνητο έξω από τις εστίες, γεγονός που το απαγορεύει ο κανονισμός του ιδρύματος.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλης Μπούτας, σε παρέμβασή του προ της ημερήσιας διάταξης, ζήτησε να ενταχτεί το θέμα προς συζήτηση, επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να απειλούνται σπουδαστές με διακοπή των σπουδών τους, εξαιτίας της οικονομικής αδυναμίας των οικογενειών τους ή εξαιτίας του κανονισμού λειτουργίας. Ζήτησε την ανάκληση της απόφασης αποβολής των σπουδαστών.

Ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός υποσχέθηκε να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του ΤΕΙ, ζητώντας να παγώσει τις διαδικασίες και ταυτόχρονα δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα για συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου