ΛΑΡΙΣΑ

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα για τη στήριξη των απόρων

παρουσιάστηκε-το-πρόγραμμα-για-τη-στή-749693

Σε ημερίδα στη Λάρισα, παρουσία του υφυπουργού Εργασίας

Με συμμετοχή φορέων και εκπροσώπων συλλόγων από όλη τη Θεσσαλία παρουσιάστηκε στην έδρα της Περιφέρειας το πρόγραμμα «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή προς Απόρους». Η ημερίδα ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, ενώ με την εισήγηση του ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου ανέπτυξε τους στόχους του προγράμματος.

«Εξασφαλίσαμε 330 εκατ. για τα επόμενα έξι χρόνια για να στηρίξουμε τους πλέον αδύναμους με παροχή των βασικών αγαθών. Ήδη έχουν αποκεντρωθεί στις περιφέρειες 800 εκατομμύρια ευρώ για την υλοποίηση των δράσεων που θα περιλαμβάνονται σε κάθε Περιφερειακό Πρόγραμμα», ανέφερε ο υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου.

Σε ό,τι αφορά στην πιλοτική εφαρμογή του «Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος», ο υφυπουργός ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 23.903 αιτήσεις για 33.9457 που αφορούν 33.947 δικαιούχους. Εντός των ημερών αναμένεται η καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης στους δικαιούχους, για τους οποίους έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου και διασταύρωση στοιχείων

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Σ’ αυτή την προσπάθεια, που γίνεται από το Υπουργείο, πρέπει να συντονιστούν Περιφέρειες, Δήμοι και όλοι οι φορείς που αυτή τη στιγμή ενεργοποιούνται εθελοντικά ή θεσμικά για τη βοήθεια των άπορων. Γι’ αυτό χρειάζεται ένας οδικός χάρτης ενεργειών, για να μπορέσουμε να δώσουμε μεγαλύτερη αξία στη διαδικασία και για να φτάσει η βοήθεια εκεί και σ’ αυτούς που πρέπει. Αισιοδοξούμε ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα με ισορροπία, συναίνεση, συνεννόηση και συνεργασία, να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και να μην υπάρξουν γεγονότα και διαδικασίες που θα φέρουν πίσω την υλοποίηση των προγραμμάτων σε μια δύσκολη περίοδο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου