ΛΑΡΙΣΑ

Στη Λάρισα για το πρόγραμμα απόρων ο υφυπουργός Εργασίας

στη-λάρισα-για-το-πρόγραμμα-απόρων-ο-υφ-751713

Ημερίδα αύριο, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ημερίδα με θέμα «Οργάνωση διαβούλευσης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής προς Απόρους 2014 – 2020, του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους» θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου, στις 10 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, στη Λάρισα.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλειος Κεγκέρογλου. Η ημερίδα είναι ανοικτή για το κοινό και καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς.

Το συνολικό κόστος του έργου για την Περιφέρεια Θεσσαλίας ανέρχεται στο ποσό των 250.000 ευρώ και θα έχει διάρκεια μέχρι τα τέλη του 2015.

Το πρόγραμμα αφορά ολόκληρη τη Θεσσαλία και έχει σαν στόχο την αντιμετώπιση των αναγκών των αστέγων, καθώς και των αναγκών των ατόμων που οι συνθήκες διαβίωσης δεν τους εξασφαλίζουν καθημερινή σίτιση.

«Οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν μια ιδιαίτερα ευάλωτη ομάδα πληθυσμού και των οποίων το κοινωνικό πρόβλημα επιβάλλει αντιμετώπιση με τη συνεργασία όλων των δυνάμεων, της πολιτείας, της αυτοδιοίκησης, της κοινωνίας και των φορέων, που έχουν τη δυνατότητα, με σκοπό την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος», δήλωσε ο Κ. Αγοραστός.

Το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής προς Απόρους 2014 – 2020» από το οποίο θα ωφεληθούν 165.000 άτομα σε όλη τη χώρα που αντιμετωπίζουν συνθήκες ακραίας φτώχειας θα περιλαμβάνει διανομή τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά και υπηρεσίες κοινωνικής επανένταξης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου