ΛΑΡΙΣΑ

Προσέλαβε δικηγόρο σε βάρος συναδέλφου της

προσέλαβε-δικηγόρο-σε-βάρος-συναδέλφ-760481

H δικαίωση… άργησε έξι χρόνια για μια Λαρισαία δικηγόρο η οποία το 2008 είχε καταθέσει αίτηση πρόσληψης στον Δήμο Λαρισαίων, σε κενή οργανική θέση με πάγια μηνιαία αντιμισθία.

Αντικατάσταση της μίας από τους δικηγόρους που στελεχώνουν το Νομικό γραφείο του Δήμου Λαρισαίων είχαμε προχθές καθώς η μέχρι πρότινος στη θέση αυτή Αναστασία – Μαρία Νάρη παρέδωσε της θέση της στην συνάδελφο της Μαρία Σωτηρίου.

Το παράδοξο βέβαια είναι άλλο καθώς η αλλαγή δεν προέκυψε από τη βούληση της νέας Δημοτικής Αρχής αλλά ήταν αποτέλεσμα δικαστικής απόφασης. Συγκεκριμένα, η κυρία Νάρη προσλήφθηκε στις 11/8/ 2008 με απόφαση του τότε Δημάρχου Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλης σε κενή οργανική θέση δικηγόρου του Δήμου Λαρισαίων, με πάγια μηνιαία αντιμισθία.

Η κυρία Σωτηρίου που διεκδικούσε την ίδια θέση κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της πρόσληψης καθώς πίστευε ότι εκείνη, σύμφωνα με τα κριτήρια, εδικαιούτο τη θέση. Η δικαίωση της ήρθε με μία… καθυστέρηση έξι ετών καθώς με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (2014) ακυρώθηκε η πρόσληψη της κυρίας Νάρη αφού σύμφωνα με την απόφαση, θα έπρεπε να έχει προσληφθεί η κυρία Σωτηρίου.

Δηλαδή, για να το κάνουμε… λιανά, δούλευε για έξι ολόκληρα χρόνια σε θέση που δεν δικαιούταν, με απόφαση Τζανακούλη…

Εφ. Κόσμος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου