ΛΑΡΙΣΑ

Άρχισαν οι καταλήψεις στα σχολεία της Λάρισας

άρχισαν-οι-καταλήψεις-στα-σχολεία-της-89692

Κλειστά σχολεία και αρχή καταλήψεων χθες στη Λάρισα, με τους μαθητές τους σε αναβρασμό, να διεκδικούν βιβλία, που θα έπρεπε να είχαν ήδη στην τάξη τους, ενώ παράλληλα διαμαρτύρονται για την Τράπεζα Θεμάτων, που τους έχει δημιουργήσει πρόσθετο άγχος.

Ειδικότερα, λουκέτο στα σχολεία τους έβαλαν οι μαθητές χθες, στο 7ο Επαγγελματικό Λύκειο Λάρισας (ΕΠΑΛ) , στο 3ο Λύκειο, στο 7ο Λύκειο, στο 11ο Γυμνάσιο και Λύκειο Λάρισας και στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλλιθέας στην Ελασσόνα, ενώ σε αναταραχή βρίσκονται γενικά και μαθητές άλλων σχολείων της πόλης, που σχεδιάζουν να ακολουθήσουν…

Τα αιτήματά τους, όσον αφορά στους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Καλλιθέας είναι η έλλειψη διδακτικών βιβλίων, πρόβλημα που εντοπίζεται και στα περισσότερα Επαγγελματικά Λύκεια και μάλιστα σε τμήματα ειδικοτήτων. Μαθητές επαγγελματικών Λυκείων διαμαρτύρονται και για έλλειψη καθηγητών ειδικοτήτων, που αναμένονται ακόμη στα σχολεία τους, ενώ ως επακόλουθο αυτής της κατάστασης είναι ότι δεν μπορεί να γίνουν μαθήματα.

«Σε αυτή τη μάχη, είμαστε αλληλέγγυοι με τους μαθητές και τους γονείς τους…», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος, αναφέροντας ότι όλα όσα προέβλεπε η ΟΛΜΕ, επιβεβαιώθηκαν, όπως μεταξύ άλλων η διάλυση της Τεχνικής Εκπαίδευσης και ότι η Τράπεζα Θεμάτων θα ωθήσει περισσότερους μαθητές στα φροντιστήρια.

«Υπάρχουν ειδικότητες που δεν έχουν βιβλία να διδαχθούν στην τάξη, τα οποία μάλιστα δεν έχουν εκδοθεί ακόμη!», συμπληρώνει ο κ. Παπαδόπουλος καταλήγοντας, «τα είχαμε επισημάνει όλα αυτά τα προβλήματα που θα προκύψουν με την πολιτική που εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας και η αγανάκτηση των μαθητών είναι δικαιολογημένη».

Να σημειωθεί ότι απόπειρες καταλήψεων έχουν γίνει και σε άλλα σχολεία της Λάρισας, με μαθητές να προσπαθούν να εισέλθουν σε αυτά κατά τις βραδινές ώρες, για να τοποθετήσουν λουκέτα στις πόρτες τους.

Σε αυτές τις περιπτώσεις η κατάληψη αποτράπηκε με άμεση παρέμβαση των διευθυντών των σχολείων. Παράλληλα «κύμα» καταλήψεων σχολείων από μαθητές, έχει ξεσπάσει και σε πολλά σχολεία της χώρας μας (Θεσσαλονίκη, Πάτρα κ.α)

Ελευθερία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου