ΛΑΡΙΣΑ

Σύλληψη 27 ατόμων μέσα σε ένα πρωί

σύλληψη-27-ατόμων-μέσα-σε-ένα-πρωί-91661

Αστυνομικοί έλεγχοι στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Σκοπός των συγκεκριμένων ελέγχων είναι η αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας, η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, η ασφαλής μετακίνηση τόσο των οχημάτων όσο και των πολιτών σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και η αντιμετώπιση κάθε άλλης μορφής παραβατικών συμπεριφορών.

Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν προχθές από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι, συμμετείχε ο απαιτούμενος αριθμός αστυνομικών από τις Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο οχημάτων, τη νόμιμη κυκλοφορία τους και τον έλεγχο των επιβαινόντων ατόμων. Παράλληλα, επιδιώχθηκε η δίωξη άλλων μορφών παραβατικότητας, η προσαγωγή υπόπτων και η σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων ελέγχθηκαν 1.448 άτομα, εκ των οποίων και 943 οχήματα.

Προσήχθησαν 25 άτομα και συνελήφθησαν 27: τρεις ημεδαποί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, ένας ημεδαπός για κλοπή, δύο ημεδαποί για χρέη στο δημόσιο, 12 ημεδαποί για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, τρεις ημεδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, για φοροδιαφυγή και για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, πέντε αλλοδαποί για παράνομη είσοδο και παραμονή στην ελληνική επικράτεια και ένας ημεδαπός για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

Βεβαιώθηκαν 477 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 460 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου