ΛΑΡΙΣΑ

Δυο Νεαρές Λαρισαίες Σώθηκαν Την Τελευταία Στιγμή

δυο-νεαρές-λαρισαίες-σώθηκαν-την-τελε-124560

Χάρη στην ψυχραιμία τους σώθηκαν την τελευταία στιγμή, δύο 20χρονες Λαρισαίες όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τον πλημμυρισμένο χείμαρρο «Γκοσμπασανιώτη» που προχθές «έπνιξε» τη Νίκαια στη λάσπη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ξημερώματα Κυριακής και ενώ οι δύο νεαρές Λαρισαίες επέστρεφαν στο σπίτι τους, προσπαθώντας να διασχίσουν την οδό Ζήλου (στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου) και να περάσουν απέναντι στην οδό Γκόλφη, όπως συνηθίζουν καθημερινά εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου για να σωθούν την τελευταία στιγμή, αφού οι δυο 20χρονες κατάφεραν να βγούν από τα παράθυρα του αυτοκινήτου.

«Από καθαρή τύχη γλιτώσανε τα κορίτσια, θα πνίγονταν» σημειώνει στην «Ε» ο πατέρας της μιας 20χρονης, σοκαρισμένος από το περιστατικό.

Ο «Νεμπεγλεριώτης» ή «Γκοσμπασανιώτης» είναι ο χείμαρρος που ξεκινά από τις Νέες Καρυές για να καταλήξει στον Πηνειό, διασχίζοντας ωστόσο τη Νίκαια αρχικά αλλά και κατοικημένες επίσης περιοχές της Λάρισας όπως τις συνοικίες της Τούμπας και του Αγ. Γεωργίου, δυτικά του Αεροδρομίου της 110 ΠΜ και της Νέας Σμύρνης για να καταλήξει στον Πηνειό.

Όπως είναι γνωστό, τα έντονα καιρικά φαινόμενα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, σε συνδυασμό με διάφορες παρεμβάσεις στο χείμαρρο, είχαν ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσει στη Νίκαια και να πλημμυρίσουν υπόγεια σπιτιών ενώ με λάσπη γέμισαν η πλατεία όπως και δρόμοι της Νίκαιας.

Τα ξημερώματα της Κυριακής ωστόσο τα φουσκωμένα νερά έφθασαν και στη Λάρισα. Οι 20χρονες φίλες επέστρεφαν στο σπίτι, χρησιμοποιώντας, όπως και άλλες φορές, μέσω της οδού Πολ. Ζήλου, στο τσιμεντοστρωμένο τμήμα μέσα στον χείμαρρο για να συνεχίσουν περνώντας απέναντι στην οδό Ρ. Γκόλφη.

Η στάθμη του νερού «έκρυβε» την ορμή του χειμάρρου, κάτι που σύμφωνα με εκτιμήσεις δεν έγινε άμεσα αντιληπτό από τις δυο φίλες, οι οποίες έζησαν δραματικά λεπτά διαπιστώνοντας την επικινδυνότητά του στη συνέχεια.

Όπως περιγράφει στην «Ε» το περιστατικό ο πατέρας του ενός κοριτσιού «ο χείμαρρος άρχισε να παρασέρνει το αυτοκίνητο, τα κορίτσια πανικοβλήθηκαν αλλά για καλή τύχη όλων, το αυτοκίνητο χτύπησε σε μικρή πεζογέφυρα, λίγα μέτρα παρακάτω και σταμάτησε.

Από την πρόσκρουση έσπασε το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου και αμέσως άρχισε να βάζει νερά με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο λόγω του βάρους να ακινητοποιηθεί και ευτυχώς δεν ανατράπηκε. Από καθαρή τύχη γλίτωσαν τα κορίτσια, θα πνιγόταν. Άνοιξαν τα τζάμια και ευτυχώς κατάφεραν να βγουν» καταλήγει ο πατέρας που δηλώνει σοκαρισμένος και ανακουφισμένος παράλληλα αφού «σώθηκαν τα παιδιά».

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από γείτονες την Κυριακή και αφού είχε πέσει η στάθμη του χειμάρρου για να «αποκαλυφθεί» η οροφή του επιβατικού αυτοκινήτου, ενώ άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. με προσωρινά μέτρα διέκοψαν στη συνέχεια την κυκλοφορία.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Περίοικοι υπενθυμίζουν πως ο συγκεκριμένος δρόμος που, μέσω του χειμάρρου, «ενώνει» τις συνοικίες του Αγ. Γεωργίου και της Τούμπας, χρησιμοποιείται χρόνια από τους κατοίκους, ενώ στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε και ως εναλλακτική οδός όταν ο ΟΣΕ εκτελούσε έργα στο σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής.

Θυμίζουν επίσης ότι το πρόβλημα του επικίνδυνου χειμάρρου είναι γνωστό, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη, η νέα δημοτική αρχή μέσω των υπηρεσιών της, να εξετάσουν κάθε λύση έτσι ώστε να πάψει ο χείμαρρος να αποτελεί κίνδυνο για τις ζωές των κατοίκων της περιοχής.

Ελευθερία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου