ΛΑΡΙΣΑ

Μίζα σε γιατρό του Πανεπιστημιακού

μίζα-σε-γιατρό-του-πανεπιστημιακού-127589

Νέα αναφορά για δωροδοκία ορθοπεδικού γιατρού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας προκύπτει, μεταξύ άλλων, ως πληροφορία, από το ανακριτικό υλικό για τις δωροδοκίες της Βρετανικής Depuy στη χώρα μας.

Η δωροδοκία επιβεβαιώνεται από το άνοιγμα των λογαριασμών δύο ελλήνων αδερφών, αντιπροσώπων της εταιρείας στην Ελλάδα, καθώς βρέθηκε έμβασμα που εστάλη στον γιατρό.

Η ανάκριση για τη μεγάλη υπόθεση διαφθοράς με τα ορθοπεδικά υλικά της εταιρείας που οδήγησε στην καταδίκη του στελέχους της Τζον Ντούγκαλ, το 2010, από βρετανικό δικαστήριο, για διαφθορά στα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία, βρίσκεται στο τέλος της. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατά το διάστημα 2000-2006 διανεμήθηκαν σε παράνομες πληρωμές 9 εκατ. ευρώ σε γιατρούς 114 νοσοκομείων, ενώ δόθηκαν ακόμη 300.000 για ιατρικά συνέδρια και ταξίδια! Τα χρήματα στην Αθήνα, κατέληγαν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σε δύο θυρίδες και από εκεί μοιράζονταν στους γιατρούς…

Όπως σημειώνει η Καθημερινή της Κυριακής, σε μία πρώτη φάση της ανάκρισης, γιατροί και προμηθευτές διαχωρίστηκαν, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τρεις γιατροί, που εμφανίζονταν να έχουν σχέση με την εταιρεία, να απαλλαγούν. Στη συνέχεια, άρχισε η ανάκριση των προμηθευτών. Εκεί προσετέθη στην κατηγορία της δωροδοκίας και του «ξεπλύματος» η απάτη, δηλαδή ότι οι αντιπρόσωποι παρίσταναν στις διοικήσεις των νοσοκομείων ότι οι τιμές ήταν υψηλότερες (διπλάσιες απ’ ό,τι ο μέσος όρος στην Ευρώπη, λέει ο Ντούγκαλ), ενώ ένα μεγάλο μέρος της αμοιβής συμβούλων της ελληνικής εταιρείας δινόταν στους γιατρούς αυτών των νοσοκομείων.

Ποιος τα πλήρωνε όλα αυτά; Μα φυσικά τα κορόιδα, οι Έλληνες φορολογούμενοι…

Εφ. Κόσμος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου