ΛΑΡΙΣΑ

Στη Λάρισα ο γενικός διευθυντής του CERN

στη-λάρισα-ο-γενικός-διευθυντής-του-cern-135851

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Έρευνας & Τεχνολογίας Θεσσαλίας-ΕΚΕΤΑ έχουν την τιμή να υποδεχτούν τον Γενικό Δ/ντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ερευνών Πυρηνικής Ενέργειας –CERN, Καθηγητή Rolf-Dieter Heuer, στο πλαίσιο των ενεργειών για τη δημιουργία ερευνητικού κέντρου στη Λάρισα που θα παρέχει διάγνωση και θεραπεία των Νεοπλασματικών παθήσεων, καθώς και Μονάδας Θεραπείας Αδρονίων (Hadron Therapy Facility)

.Η συνάντηση θα λάβει χώρα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΒΙΟΠΟΛΙΣ) την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014.Η επίσκεψη του Γενικού Δ/ντή του CERN αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και είναι ύψιστης στρατηγικής σημασίας για την πόλη της Λάρισας, καθώς η δημιουργία Κέντρου Αδρονικής Θεραπείας θα βοηθήσει στη αντιμετώπιση των ασθενών με καρκίνο της περιοχής μας, αλλά και θα αποτελέσει πόλο έλξης ασθενών από όλη τη Ν/Α Μεσόγειο.

Πρόκειται για διεθνούς εμβέλειας έργο το οποίο θα αναδείξει τη Λάρισα στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων και της εγγύς Ανατολής, παράλληλα με την ανεκτίμητη συμβολή του στην ενίσχυση των ερευνητικών υποδομών, στην ανάπτυξη και κατά κύριο λόγο στην πιο σύγχρονη θεραπευτική προσέγγιση για τον ογκολογικό ασθενή.

Στη συνάντηση θα παρευρίσκεται ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χ. Βασιλάκος, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Α. Καλογιάννης, ο Πρύτανης του Παν. Θεσσαλίας Καθηγητής Γ. Πετράκος, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητής Ι. Στεφανίδης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κ. Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δ. Αδάμ, και από μέρους του ΙΕΤΕΘ ο Καθηγητής κ. Η. Χούστης.

Τη συνάντηση θα τιμήσουν με την παρουσία τους επιφανείς προσωπικότητες από τον χώρο του CERN, όπως ο Καθηγητής κ. Ε. Γαζής, επιστημονικός συνεργάτη του CERN, και ο Καθηγητης Μ. Τσεσμελής, μέλος του Διευθυντηρίου του CERN

thessalianews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου