ΛΑΡΙΣΑ

Χωρίς γιατρό οι 80 ηλικιωμένοι στον Έλαφο

χωρίς-γιατρό-οι-80-ηλικιωμένοι-στον-έλαφ-183124

Ενάμιση μήνα τώρα, η πόρτα του αγροτικού ιατρείου της Ελάφου του Δήμου Αγιάς, μένει κλειστή και πάνω από ογδόντα ηλικιωμένοι του χωριού, που εξαρτώνται από τις υπηρεσίες που τους προσφέρει ο αγροτικός γιατρός, βρίσκονται σε απόγνωση.

Το γεγονός έχει αναστατώσει τη ζωή τους στο χωριό, καθώς έχει επιπτώσεις στην υγεία τους, αφού οι περισσότεροι ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή και χρειάζονται ανά διαστήματα οδηγίες γιατρού για τη συνέχισή της ή χρειάζονται συνταγογράφησή της.

Νιώθουν ξεχασμένοι και φοβούνται ο καθένας για την πορεία της κατάστασης της υγείας τους, ενώ κανείς δεν έχει να τους δώσει μια απάντηση, γιατί το ιατρείο είναι κλειστό.

Όπως υποστήριξε ο κοινοτικός σύμβουλος Ελάφου κ. Κωνσταντίνος Χάμος και επί χρόνια πρόεδρος της κοινότητας Ελάφου «Υπάρχει ζήτημα ζωής και θανάτου, καθώς οι περισσότεροι ηλικιωμένοι στο χωριό είναι πάνω από εβδομήντα χρονών και δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν για να πάνε σε γιατρούς του Κέντρου Υγείας της Αγιάς να εξυπηρετηθούν. Και πάλι όσοι από αυτούς πήγαν και ρώτησαν για το πότε θα πάει αγροτικός γιατρός στο χωριό, δεν πήραν απάντηση. Τους είπαν ότι ο διευθυντής του Κέντρου Αγιάς, έχει άδεια και δήλωσαν αναρμόδιοι να απαντήσουν στο αγωνιώδες ερώτημά τους».

Σύμφωνα με τον κ. Χάμο, ο αγροτικός γιατρός επισκεπτόταν για να εξετάσει, να συνταγογραφήσει και να παρακολουθήσει την κατάσταση της υγείας, των ηλικιωμένων, ανά δεκαπέντε μέρες.

«Μας ξέχασαν; Δεν σέβονται και δεν νοιάζονται καθόλου τους ανθρώπους που δεν μπορούν να μετακινηθούν και που η μόνη τους επιλογή να τους δει γιατρός είναι να μεταβούν στο αγροτικό ιατρείο;», καταλήγει ο κ. Χάμος.

Elefteria.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου