ΛΑΡΙΣΑ

Απειλούνται με κατασχέσεις 7.000 Λαρισαίοι!

απειλούνται-με-κατασχέσεις-7-000-λαρισαί-186987

Συνέλευση των μελών, φορέων και όποιων άλλων ενδιαφέρονται, διοργανώνει σήμερα Τρίτη στις 7 μ.μ. στο Επιμελητήριο Λάρισας, η Συντονιστική Επιτροπή του Κινήματος κατά των Κατασχέσεων και Πλειστηριασμών.

Σκοπός, να δουν εκτός της νομικής οδού και με ποιες άλλες μορφές πίεσης μπορούν να διεκδικήσουν όσα δικαιούνται. Είναι μια συλλογική διαδικασία κι από την επιτροπή καλούνται όλοι οι επαγγελματίες να πάρουν τον λόγο και να βρεθούν οι καλύτερες προτάσεις. Για τοn λόγο αυτό, δόθηκε χθες το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στο «Μετροπόλ», από τα μέλη της συντονιστικής Γιάννης Αρζουμανίδη, Βάιο Κανιούρα, Μαρία Τζαβολάκη, στην οποία επισημάνθηκαν τα εξής: «Πρόκειται για μια επιτροπή πρωτοβουλίας αρχικά επαγγελματιών, ξεκινήσαμε προσπάθεια ενημέρωσης των συναδέλφων μας στις δυνατότητες αντίδρασης απέναντι στην απειλή κατασχέσεων και πλειστηριασμών από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ). Με την εξειδικευμένη γνώση του ΙΝΚΑ Θεσσαλίας και συγκεκριμένα του κ. Β. Κόκκαλη, επιχειρήσαμε τη νομική προσέγγιση του θέματος. Έχουμε πληροφορίες για απόφαση του Επιμελητηρίου Λάρισας, να συνδράμει κι αυτό στη δημιουργία μετώπου, μέσω του ΙΚΑ. Πρωταρχικό μας μέλημα, θα είναι η ενότητα όλων (επιμελητήρια, πολιτικά κόμματα, βουλευτές, φορείς κ.λπ.). Τράπεζες, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, είναι οι τρεις βασικοί εφιάλτες

των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων. Σήμερα Τρίτη στις 7 μ.μ. στο Επιμελητήριο Λάρισας διοργανώνουν για άλλη μια φορά, πριν τις διακοπές του καλοκαιριού, συνέλευση των μελών για να δουν εκτός της νομικής οδού και με ποιες άλλες μορφές πίεσης, μπορούν να διεκδικήσουν όσα δικαιούνται. Είναι μια συλλογική διαδικασία, καλούνται όλοι οι επαγγελματίες να πάρουν τον λόγο και να βρεθούν οι καλύτερες προτάσεις. Απαντώντας σε ρωτήσεις δημοσιογράφων σημείωσαν ότι: Κατά πληροφορίες τους ολοκληρώθηκε η αποστολή ειδοποιητηρίων σε 2.000 ασφαλισμένους του ΟΓΑ στο ν. Λάρισας και αναμένονται τα 5.000 πρώτα ειδοποιητήρια για τον επαγγελματικό κόσμο. Τα ειδοποιητήρια έχουν χρονικό διάστημα 20 ημερών για να ρυθμίσουν ή να αποπληρώσουν άπαξ την οφειλή. Ζητάνε να πληρώσεις παλιές εισφορές και να πληρώσεις και τρέχουσες. Δεν έχει λογική είναι παράλογο. Με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται και οι οφειλέτες στον ΟΑΕΕ. Τα ποσά είναι εφιαλτικά, πάνω από το 70% των επαγγελματιών είναι οφειλέτες στον ΟΑΕΕ. Μας ενοχλεί που δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης με τον ΟΑΕΕ. Δεν μπορεί να πληρώσει κανείς 500 ευρώ εισφορά τον μήνα. Να βρεθεί φόρμουλα να πληρώνεται το κομμάτι που αφορά νοσοκομεία κλπ. Για να ξεπεραστεί το πρόβλημα, χρειάζεται πολιτική βούληση. Δεν είναι λύση οι πολλές δόσεις. Τα ποσά είναι πολλά. Μεταθέτει το πρόβλημα. Το κράτος χάνει εισφορές κι εμείς θα καλύπταμε κομμάτια όπως η περίθαλψη. Υπάρχει ένα παράλογο, αντί να υπάρχει, μέσα στην κρίση μείωση του κόστους της κάθε κατηγορίας ασφαλισμένου και να πας σε χαμηλότερη, σε υποχρεώνουν να ανέβεις κατηγορία! Αυτό σε σκοτώνει. Εμείς ζητάμε στα χρόνια της κρίσης να επιλέγουμε μια φθηνή κλίμακα και ας πάρουμε μικρότερη σύνταξη. Μας ενδιαφέρει και η βιωσιμότητα των ταμείων, μας ενδιαφέρει η σύνταξη στο μέλλον. Αν δεν υπάρχουν ταμεία, δεν θα υπάρχουν συντάξεις. Να απολογηθούν πού πήγαν τα χρήματα από το αποθεματικό των ταμείων. Ζητάμε διπλή λύση, όχι μόνο νομική αλλά και πολιτική…».

Εφ. Ελευθερία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου