ΛΑΡΙΣΑ

Νέα έργα πολεοδόμησης στο Κιλελέρ

νέα-έργα-πολεοδόμησης-στο-κιλελέρ-196678

«Πράσινο φως» για την κατασκευή και λειτουργία επτά έργων πολεοδόμησης, συνολικής έκτασης 1.178,643 στρεμμάτων, στους δήμους Ιωαννίνων, Κιλελέρ, Σητείας και Χερσονήσου άναψε από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).

Με την υπογραφή από τον υπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη των περιβαλλοντικών όρων και περιορισμών ως «Περιοχές Ειδικά Ρυθμιζόμενης Πολεοδόμησης (ΠΕΡΠΟ)», η συνολική προς πολεοδόμηση επιφάνεια πρόκειται να αξιοποιηθεί με τη δημιουργία οικισμών α’ κατοικίας 554,331 στρεμμάτων και οικισμών παραθεριστικής κατοικίας 624,312 στρεμμάτων.

Όπως έγινε γνωστό, ο συνολικός εξυπηρετούμενος πληθυσμός των οικισμών εκτιμάται σε 3.920 κατοίκους και επισκέπτες, γεγονός που αναμένεται να ενδυναμώσει την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Επιπλέον, προβλέπεται η κατασκευή των βασικών δικτύων υποδομής, όπως δρόμοι κυκλοφορίας οχημάτων, δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, χώροι στάθμευσης και πεζοδρόμους, πλατείες, αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι κοινόχρηστου πρασίνου και παιδικές χαρές, καθώς και εγκαταστάσεις αποθήκευσης στερεών και υγρών αστικών αποβλήτων.

Σημειώνεται, τέλος, ότι τα προτεινόμενα έργα έχουν επίσης εξασφαλίσει τη δυνατότητα σύνδεσής τους με τα κοινωφελή δίκτυα υποδομής, όπως ύδρευση, ηλεκτροδότηση, τηλεπικοινωνίες, οδικό δίκτυο

thessalianews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου