ΛΑΡΙΣΑ

Διαμαρτυρία στον ΟΑΕΔ Λάρισας

διαμαρτυρία-στον-οαεδ-λάρισας-217925

Διαμαρτυρία στον ΟΑΕΔ Λάρισας με επικεφαλής τον πρόεδρο της Τάσο Τσιαπλέ, του κλαδικού συνδικάτου ΟΤΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ζήση Γκαραλιάκο και εργαζομένων στα 5μηνα , για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι με 5μηνες συμβάσεις στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας.

Στην συνάντηση με την περιφερειακή διευθύντρια επέδωσε υπόμνημα, διεκδικώντας την άμεση επίλυση βασικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα 5μηνα Κοινωφελούς Εργασίας, όπως:

1. Να ταχτοποιηθούν άμεσα όσοι είναι επιτυχόντες στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας από τον ΟΑΕΔ και δεν έχουν κληθεί ακόμα στις υπηρεσίες που πρέπει να πάνε.

2. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Να υπάρχουν και στα 5μηνα αποκλειστικές σταθερές ημερομηνίες πληρωμής όπως σε όλους τους εργαζόμενους.

2. Να υπάρχει ασφάλιση από την πρώτη μέρα απασχόλησης. Να υπάρχει αντιστοιχία ασφάλισης και απασχόλησης γιατί δημιουργούνται προβλήματα όπως π.χ. μηχανικοί πληρώνουν το ΤΣΜΕΔΕ από την τσέπη τους ή ειδικότητες που δουλεύουν σε Βαριές και Ανθυγιεινές συνθήκες κολλάνε απλό ένσημο κλπ.

3. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας όπως προβλέπει ο νόμος. Να υπάρξει εγκύκλιος αντίστοιχη με προηγούμενη του ΙΚΑ στο τι σημαίνει μέτρα (είδη ατομικής προστασίας, γάλα, μειωμένο ωράριο, κλπ). Να απαγορευτεί η απασχόληση στην αποκομιδή λόγω υψηλού κινδύνου μολυσματικών ασθενειών.

4. Να υπάρξει ρύθμιση στο θέμα της αδείας των εργαζομένων. Να ισχύει το γενικότερο πλαίσιο του νόμου 3302/04 για αναλογικό δικαίωμα αδείας, καθώς και οι γενικές και οι ειδικές διατάξεις του ΙΚΑ για δικαίωμα σε άδεια ασθενείας, μητρότητας, λοχίας.

5. Συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες για τους εργαζόμενους στα 5μηνα.

6. Δωρεάν μετακίνηση με ειδική κάρτα του ΟΑΕΔ.

7. Να απαγορευτεί το φαινόμενο της ενοικίασης ή παραχώρησης σε άλλους φορείς από αυτούς που προσεληφθήκαν.

8. Να γίνεται υπολογισμός της ηλικίας των 25 με βάση την ημερομηνία γέννησης και όχι γενικά το έτος 1988.

9. Να γίνει αποκατάσταση του μισθού αυτών που πληρώθηκαν σαν ημερομίσθιοι και όχι σαν μισθωτοί όπως προβλέπει η πρόσφατη εγκύκλιος σας.

10. Να υπάρχει επίδομα ανεργίας μετά την λήξη του 5μηνου.

kosmoslarissa.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου