ΛΑΡΙΣΑ

Τρεις φοιτητές από τη Λάρισα πήραν υποτροφία από τη Γιάννα και το ίδρυμα Κλίντον

τρεις-φοιτητές-από-τη-λάρισα-πήραν-υπο-218877

Στην επιλογή 21 φοιτητών, που θα λάβουν υποτροφία για το πρόγραμμα, που οργανώνουν από κοινού η Γιάννα Αγγελοπούλου και το Clinton Global Initiative University στο Phoenix της Αριζόνα κατέληξε η… επιτροπή, που συγκροτήθηκε για το σκοπό αυτό και εξέτασε περισσότερες από 300 αιτήσεις τον τελευταίο μήνα.

Πρόκειται για εννέα φοιτήτριες και δώδεκα φοιτητές. Οι δέκα προέρχονται από την Αθήνα, πέντε από την Θεσσαλονίκη, τρεις από την Λάρισα, ένας από την Πάτρα, ένας από την Κρήτη, ένας από την Εύβοια.

Οι υπότροφοι
Οι υπότροφοι, με τη σχολή από την οποία προέρχονται και τα σχέδια, πάνω στα οποία θα εργαστούν και αποτέλεσαν κριτήριο για την επιλογή τους, είναι οι εξής:
– Κωνσταντίνος Βαϊάνος, Πάντειο Πανεπιστήμιο. Συνεργατική διαχείριση καλλιεργούμενης γης με τα παραγόμενα προϊόντα να διαμοιράζονται μεταξύ ιδιοκτήτη και καλλιεργητή.
– Άλκης Βακάλης, Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής/Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Διαδικτυακή βοήθεια για φροντιστηριακή στήριξη (E-Tutorial Gate).
– Μυρτώ Βαρσάνη, Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αξιοποίηση δίκταμου με λυοφιλική μορφή και σε κάψουλες.
– Δημήτριος Βόγιας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Χρήση εκτύπωσης 3D για να δημιουργηθούν αντίγραφα αντικειμένων μουσείων, ώστε να μπορούν να τα γνωρίσουν με την αφή άτομα με προβλήματα όρασης.
– Ελευθερία Γαβριηλίδου, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Αξιοποίηση ελεύθερων χώρων στην πόλη για καλλιέργεια αγροτικών προϊόντων.
– Βαϊτσα Γιαννούλη, Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Συνδυασμός της εμπειρίας νευροψυχολόγων και νομικών για την αξιολόγηση της νοητικής ικανότητας ατόμων.
– Σπυρίδων Δασκαλάκης, Πολυτεχνείο Κρήτης. Παρακολούθηση πληθυσμών δάκου της ελιάς με παγίδες McPhail και ασύρματη σύνδεση.
– Νικόλαος Θράβελος, ΕΜΠ/ΟΠΑ. Βελτίωση του τμήματος μηχανουργείου του «Φάρου Τυφλών» για την απασχόληση ατόμων με προβλήματα όρασης.
– Χριστίνα Μακαρία, Πανεπιστήμιο Πειραιά. Παροχή δωρεάν διαδικτυακής στήριξης στα Αρχαία Ελληνικά, την Ιστορία, τα Οικονομικά σε υποψηφίους εισαγωγής σε ΑΕΙ/ΤΕΙ.
– Κωνσταντίνος Μαλαβιέζος, ΤΕΙ Πατρών. Κοινωνικό start up που φέρνει σε επαφή τελειόφοιτους Λυκείου με επιχειρήσεις του κλάδου στον οποίο επιλέγουν να σπουδάσουν.
– Ειρήνη Μαλλιαράκη, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διαδραστικά συστήματα για μουσική δημιουργία και ενσωμάτωση Ατόμων με Αναπηρία.
– Παναγιώτης-Κωνσταντίνος Μηλιαρέσης, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αξιοποίηση του δικτύου εθελοντών GloVo για την κοινωνική ενσωμάτωση ατόμων με ειδικές ανάγκες.
– Νικόλαος Μπούντας, ΕΜΠ. Παροχή δωρεάν διαδικτυακής στήριξης στα μαθηματικά σε υποψηφίους εισαγωγής στα ΑΕΙ/ΤΕΙ.
– Γεώργιος Μαστρονικολός, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. «Παγίδες κουνουπιών» για την καταπολέμηση του ιού του Δυτικού Νείλου σε αστικές περιοχές.
– Πηνελόπη Πανούση, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Υποβοήθηση σε θέματα δημόσιας υγείας των φυλακισμένων.
– Μάριος-Γεώργιος Παπαδόπουλος, Πανεπιστήμιο Πατρών. Ανάπτυξη ρομποτικού χειρουργικού εργαλείου χαμηλού κόστους.
– Άρτεμις-Θεοδώρα Στεφανάδη, Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης /Διαδικτυακή πύλη για την νεανική επιληψία.
– Δέσποινα Τσακίρη, Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κινητή μονάδα ιατρικής βοήθειας σε άτομα με κινητικά προβλήματα και χωρίς κοινωνικοασφαλιστική κάλυψη.
– Γιώργος Τσακοφίτης, Πανεπιστήμιο Πειραιά. Ανάπτυξη μεταποιημένων αγροτικών προϊόντων, σε επίπεδο οικοτεχνίας με διάχυση στην κοινωνία χωριού στην Εύβοια.
– Μιχαήλ Φραγκιαδάκης, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης. Παρακολούθηση και διαχείριση καλλιεργούμενων εκτάσεων με διασυνδεδεμένους αισθητήρες Αrduino, για βέλτιστο πότισμα.
– Ιωάννα Φωτοπούλου, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας «Επιστροφή στην Αγορά» για την επισήμανση δημόσιων προβλημάτων και την αναζήτηση λύσεων.

Στην Επιτροπή που έκανε την επιλογή συμμετείχαν ο ακαδημαϊκός Γρηγόρης Σκαλκέας, και οι καθηγητές Ναπολέων Μαραβέγιας, Θόδωρος Πελαγίδης και Γιάννης Τούντας.
Όλα τα στοιχεία βρίσκονται και στο www.angelopouloscgiu.org.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου