ΛΑΡΙΣΑ

Μια 9 χρονη Λαρισαία στην Κρατική Ορχήστρα Θεσ/νίκης

μια-9-χρονη-λαρισαία-στην-κρατική-ορχήσ-243539

Η 9χρονη Λαρισαία Ιωάννα Σδρόλια μετά από ακροάσεις που πραγματοποιήθηκαν από 14 έως 16 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην εορταστική συναυλία της 21ης Ιουνίου 2014 ως μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Θ).

Συγκεκριμένα, για 2 χρόνια πραγματοποιήθηκαν από την Κ.Ο.Θ ακροάσεις σε νέους μουσικούς (από 9 έως 19 χρονών) με σκοπό τη συμμετοχή τους στη συναυλία της 21ης Ιουνίου που γίνεται με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής. Οι νέοι μουσικοί που επιλέχθηκαν θα εκτελέσουν το πρόγραμμα της συναυλίας ως μουσικοί της ορχήστρας, δίπλα στους μουσικούς της Κ.Ο.Θ.

Η φετινή διοργάνωση εντάσσεται στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας «Θεσσαλονίκη 2014». Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 24 φλάουτα που συμμετείχαν στις ακροάσεις επιλέχθηκαν 9, ανάμεσα τους και η Ιωάννα Σδρόλια, η οποία ήταν και η μικρότερη επιτυχούσα. Η Ιωάννα Σδρόλια είναι μαθήτρια φλάουτου της Μουσικής Σχολής Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ και φοιτά στην τάξη της κ. Ειρήνης Τσερώνης. Στις ακροάσεις έπαιξε με μεγάλη ευαισθησία μέρος από τη σονάτα G.P. Telemann σε F major. Τη μαθήτρια συνόδευσε στο πιάνο η καθηγήτρια της σχολής κ. Νάντια Μιχαλούλη. Η πρόεδρος της σχολής Άντα Κουτρουμπέλη και η διευθύντρια Ανθούσα Ζησοπούλου ευχήθηκαν στη μαθήτρια καλή σταδιοδρομία και τη συνεχάρηκαν.

Εφ. Ελευθερία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου