ΛΑΡΙΣΑ

Βρέφος από τα Φάρσαλα στα χέρια ROMA στην Κατερίνη

βρέφος-από-τα-φάρσαλα-στα-χέρια-roma-στην-κ-249218

Συνελήφθησαν στην Κατερίνη, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, 2 ROMA (γυναίκα 58 ετών και άνδρας 59 ετών) στην κατοχή των οποίων βρέθηκε βρέφος γένους θηλυκού, που δεν είναι τέκνο τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης, ύστερα από σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, αναφορικά με τη διερεύνηση περίπτωσης δήλωσης τέκνου, οι προαναφερόμενοι Ρομά προσήλθαν για εξέταση, έχοντας μαζί τους το μωρό – αγνώστου ηλικίας. Κατά την εξέταση προέκυψε ότι, το βρέφος δεν είναι τέκνο των συγκεκριμένων γονέων και οι ανωτέρω συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της 58χρονης, το μωρό, τους το παρέδωσε μία 41χρονη, στα Φάρσαλα Λάρισας, στις αρχές του Σεπτεμβρίου του έτους 2013, άνευ χρηματικού ποσού. Η συλληφθείσα προσήλθε για εξέταση έχοντας μαζί της το μωρό, την ύπαρξη του οποίου είχε αρνηθεί αρχικά. Στην κατοχή της 58χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε ληξιαρχική πράξη γέννησης.

Από την πρόοδο των ερευνών προέκυψε ότι, οι 2 ROMA, τον Σεπτέμβριο του έτους 2013, κατάφεραν να εκδοθεί από το Τμήμα Γεννήσεων του Δήμου Αθηναίων, απόσπασμα ληξιαρχικής πράξης γέννησης του αρπαγέντος βρέφους εις διπλούν.

O 59χρονος προέβη σε ψευδή δήλωση γέννησης του βρέφους στο Δήμο Αθηναίων, κατά την ύποπτη περίοδο της διετίας 2012 – 2013, που οδήγησε στην απομάκρυνση της Διευθύντριας, της Προϊσταμένης καθώς και υπαλλήλων των Υπηρεσιών του Ληξιαρχείου.
Ακολούθως, μετά την παραλαβή του βρέφους, η 58χρονη μετέβη στο Δήμο Κατερίνης, όπου με την χρήση ενός εκ των 2 ληξιαρχικών πράξεων, προσπάθησε 2 φορές ανεπιτυχώς, να προβεί στη δήλωση του μωρού, στην οικογενειακή της μερίδα, στοn Δήμο Κατερίνης.

Σε βάρος των 2 συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και διατάραξη της οικογενειακής τάξης.

Επιπλέον, η 41χρονη ROMA η οποία φέρεται ότι παρέδωσε το βρέφος στους συλληφθέντες, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ανωτέρω συλληφθείσας, είναι ήδη έγκλειστη σε Κατάστημα Κράτησης, για άλλη παρεμφερή υπόθεση και δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας.

Διενεργήθηκαν εργαστηριακές εξετάσεις DNA, από τα αποτελέσματα των οποίων δεν προκύπτει κληρονομική συμβατότητα, μεταξύ των γενετικών στοιχείων του βρέφους και των γενετικών στοιχείων του 59χρονου και της 58χρονης, καθώς και των γενετικών στοιχείων της 41χρονης. Το κοριτσάκι παρελήφθη από αρμόδια Κοινωνική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας και αφού εξετάστηκε από ιατρό βρέθηκε υγιές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου