ΛΑΡΙΣΑ

Αυτοκίνητο κινούνταν αντίθετα και παρέσυρε πεζό στην οδό Καρδίτσης

αυτοκίνητο-κινούνταν-αντίθετα-και-πα-261743

Σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται στο ΓΝΛ 43χρονος Λαρισαίος

Ένα ακόμη ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το βράδυ της Κυριακής στην οδό Καρδίτσης λίγο πριν τη διασταύρωσή της με τον οδό Σαρίμβεη.

Ένα ατύχημα, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οφείλεται στο γεγονός ότι ο 53χρονος οδηγός επιβατικού αυτοκινήτου, που παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά 43χρονο Λαρισαίο, παρά το απαγορευτικό εισήλθε παράνομα στο μονοδρομημένο τμήμα της οδού Καρδίτσης, μετά τη διασταύρωση της ΔΕΗ.

Το ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 χθες το απόγευμα και όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 43χρονος Λαρισαίος επιχείρησε να διασχίσει την οδό Καρδίτσης με προορισμό κατάστημα στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Έτσι παρασύρθηκε από το επιβατικό αυτοκίνητο που κινούνταν παράνομα στο μονοδρομημένο τμήμα της οδού Καρδίτσης για να μεταφερθεί σοβαρά τραυματισμένος στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Η μονοδρόμηση του συγκεκριμένου τμήματος (από τη ΔΕΗ έως την Σαρίμβεη) της οδού Καρδίτσης και στο ρεύμα εξόδου από την πόλη έχει γίνει και στο παρελθόν η αιτία αρκετών ατυχημάτων με δεδομένο ότι, συχνά οδηγοί παραβιάζουν τη σήμανση και παράλληλα κάτοικοι της περιοχής, διασχίζουν το οδόστρωμα χωρίς να ελέγχουν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων από την αριστερή λωρίδα, γνωρίζοντας ότι είναι μονόδρομος.

Η αριστερή λωρίδα της οδού Καρδίτσης, για όλους όσοι εισέρχονται στην πόλη, παραμένει στην κυκλοφορία (για όλους όσοι για παράδειγμα θέλουν να κατευθυνθούν προς το πάρκο Χατζηχαλάρ) εξέλιξη που αποτελεί την αιτία, οδηγοί που κινούνται αντίθετα και στο ρεύμα εξόδου, άγνωστο γιατί, να «αγνοούν» τη σήμανση και να εισέρχονται παράνομα στο μονοδρομημένο ρεύμα.

Φαινόμενο που επαναλαμβάνεται ιδιαίτερα συχνά από οδηγούς επισκέπτες της Λάρισας, που μπερδεύονται από τη λειτουργία του σηματοδότη, θεωρώντας ότι μπορεί να κινηθούν και στην ευθεία, παραβλέποντας τη σήμανση.

«Ελευθερία»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου