ΛΑΡΙΣΑ

Εξιχνιάστηκαν κλοπές στη Λάρισα

εξιχνιάστηκαν-κλοπές-στη-λάρισα-315427

Εξιχνιάσθηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, τριάντα τρεις (33) κλοπές ή απόπειρες κλοπών αντικειμένων από αυτοκίνητα στη Λάρισα.

Συνελήφθη ως δράστης ένας 47χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, ο 47χρονος χθες το μεσημέρι συνελήφθη σε υπόγειο παρκινγκ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), διότι διέρρηξε, με θραύση τζαμιού, ένα Δ.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο (ταξί) και αφαίρεσε ένα σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS), έναν ελβετικό σουγιά, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου και μία κάρτα μέλους εταιρείας.

Τα παραπάνω αφαιρεθέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του οχήματος.

Όπως προέκυψε, λίγη ώρα νωρίτερα ο 47χρονος είχε διαρρήξει, με την ίδια μέθοδο, άλλα τέσσερα (4) οχήματα, από τα οποία όμως δεν αφαίρεσε αντικείμενα.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • ένα στιλέτο – πεταλούδα, συνολικού μήκος (18) εκατοστών και μήκος λάμας (9) εκατοστών,
  • ένας κόφτης μετάλλων,
  • δύο κατσαβίδια,
  • ένας φακός και ένα γάντι,
  • ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου,
  • ένα κινητό τηλέφωνο και
  • το χρηματικό ποσό των (130,6) ευρώ.

Στο πλαίσιο της μεθοδικής και συστηματικής αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 47χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από τις αρχές του Μαρτίου έως και χθες (18-04-2014), είχε διαπράξει με τον ίδιο τρόπο, άλλες είκοσι οκτώ (28) κλοπές ή απόπειρες κλοπών αντικειμένων από αυτοκίνητα στην πόλη της Λάρισας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου