ΛΑΡΙΣΑ

Ευχάριστα νέα για την μικρή Μυρτώ

ευχάριστα-νέα-για-την-μικρή-μυρτώ-336328

Η ιστορία της μικρής Μυρτώς συγκλόνισε τη κοινή γνώμη, όταν το άτυχο κορίτσι έπεσε θύμα βιασμού και κόντεψε να χάσει τη ζωή της από τον Αχμέτ Βακά από το Πακιστάν, το καλοκαίρι του 2012 στο νησί της Πάρου.

Ευχάριστα νέα για την μικρή ΜυρτώΤο τελευταίο χρονικό διάστημα η κοπέλα, νοσηλεύεται σε κέντρο αποκατάστασης στην Λάρισα και δίνει μάχη για να αποκαταστήσει την υγεία της. Μέχρι στιγμής η κατάσταση της δείχνει αρκετά σημεία βελτίωσης και εμψυχώνει τις ελπίδες για να σταθεί ξανά στα πόδια της, το μικρό κορίτσι.

Στην ίδια κλινική παλεύει για τη ζωή της και η 18χρονη Ασπασία την οποία είχε τραυματίσει ο πατέρας της με δύο σφαίρες στο κεφάλι στην πλατεία του Άργους, τον Αύγουστο του 2013.

Οι γιατροί που παρακολουθούν την μικρή Μυρτώ, τους 2,5 μήνες που βρίσκεται στη Λάρισα τονίζουν πως έχει κάνει σημαντικά βήματα βελτίωσης. «Έχουμε καταφέρει να βελτιώσουμε αισθητά την επικοινωνία. Μας αναγνωρίζει, αντιλαμβάνεται, συμμετέχει. Επίσης, έχει βελτιώσει την κινητικότητα κυρίως στο αριστερό άνω άκρο, ενώ προσπαθεί να επικοινωνήσει μέσω απλών εντολών, στις οποίες ανταποκρίνεται επαρκώς» δήλωσε η κυρία Κατερίνα Σαραμούρτση, φυσίατρος και επιστημονική διευθύντρια του κέντρου αποκατάστασης, στην κάμερα του ΣΚΑΪ, για να συμπληρώσει πως «έχουμε ένα δρόμο μακρύ και δύσκολο μπροστά μας, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχουμε περισσότερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα όσον αφορά στην αυτονομία, την αυτοεξυπηρέτηση και την επικοινωνία με τον περίγυρό της».

Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως και για την Ασπασία που επίσης που επίσης βρίσκεται εδώ και 2,5 μήνες στο ίδιο κέντρο με τη Μυρτώ, οι γιατροί επισημαίνουν πως η περίοδος αποκατάστασης θα είναι μακρά, καθώς δεν είχε νοσηλευτεί προηγουμένως σε κέντρο αποκατάστασης.

Για εκείνη, πρώτος στόχος των ειδικών είναι να αφαιρεθεί ο καθετήρας σίτισης. «Υπάρχουν στιγμές που φαίνεται να έχει πολύ καλή επαφή και να ανταποκρίνεται, να αντιδρά και να εκτελεί απλές εντολές» υπογράμμισε η κ. Σαραμούρτση αναφερόμενη στην πορεία της υγείας της.

kosmoslarissa.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου