ΛΑΡΙΣΑ

Χάρης Θεοχάρης: Περαιτέρω αυτοματοποίηση υπηρεσιών

χάρης-θεοχάρης-περαιτέρω-αυτοματοπο-337212

Στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη με το κράτος στοχεύει το υπουργείο Οικονομικών, που μέχρι το τέλος του 2014 θα προχωρήσει στην αυτοματοποίηση υπηρεσιών για θέματα όπως οι ταυτότητες, οι ενάρξεις επαγγελμάτων, οι αυτοψίες.

Σε πανθεσσαλική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στη Λάρισα παρουσία του Γενικού Γραμματέας Εσόδων Χάρη Θεοχάρη έγινε ενημέρωση για το νέο οργανόγραμμα της γραμματείας, ενώ επισημάνθηκε ότι απώτερος σκοπός του υπουργείου είναι οι ουσιώδεις έλεγχοι.

Ο κ. Θεοχάρης διέψευσε δημοσιεύματα του τελευταίου διαστήματος σχετικά με την πορεία των εσόδων, εξαιτίας της αδυναμίας των Ελλήνων να αποπληρώσουν τους φόρους τους. Οι φορολογούμενοι, είπε χαρακτηριστικά, αποπληρώνουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους προς την εφορία.

Σχετικά με το έλλειμμα στα έσοδα που παρουσιάζεται το πρώτο τρίμηνο του 2014, διευκρίνισε ότι αυτό οφείλεται εν πολλοίς στην επιστροφή φόρου που καταβλήθηκε στους πολίτες. Σε δεύτερο βαθμό σε πρόστιμα που σχετίζονται με τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

Μεταξύ άλλων ο κ. Θεοχάρης υπενθύμισε ότι υπερκαλύφθηκε ο στόχος για τα έσοδα το 2013, εκτιμώντας ότι το ίδιο θα συμβεί και το 2014.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου